Menu
© AlphaTauri
Nieuws

Officieel: GP Imola afgelast vanwege hevige regenval

15 reacties | 1267x gelezen
17-05-2023 15:28

bvonk | De GP van Emilia-Romagna is officieel afgelast. Het gebied rondom het Imola circuit wordt al dagen geteisterd door hevige regenval en dat is ook voor dit weekend voorspelt. De Formule 1 heeft besloten om de race niet door te laten gaan.

Bron: Formule1nieuws.nl

Langdurige regenval was maandagavond aanleiding voor het ministerie van Burgerbescherming om code rood af te roepen voor de regio Emilia-Romagna. Burgers in het gebied werd aangeraden dinsdag en woensdag het reizen zoveel mogelijk te vermijden.

Door de hoge waterstand kwamen dinsdag delen van het circuit onder water te staan en werd het circuitpersoneel verzocht het circuit te verlaten.

De organisatie en de F1 hebben besloten dat de GP van Emilia-Romagna dit weekend niet door kan gaan. "De F1-gemeenschap wil haar medeleven betuigen aan de mensen en gemeenschappen die getroffen zijn door de recente gebeurtenissen in de regio Emilia-Romagna. We willen ook een eerbetoon brengen aan het werk van de hulpdiensten die alles doen wat zij kunnen om de personen in nood te helpen." Aldus de F1 leiding.

"Na gesprekken tussen de F1, de president van de FIA, de betrokken autoriteiten inclusief de relevante ministers, de president van de automobielfederatie van Italië, de president van de regio Emilia-Romagna, de burgemeester van de stad en de promotor is de beslissing genomen niet door te gaan met het GP in Imola.”

“De beslissing is genomen omdat het onmogelijk is om het evenement veilig te organiseren voor onze fans, de teams en ons personeel. Het is de juiste en verantwoordde beslissing gezien de situatie in de steden in de regio. Het zou niet goed zijn om de lokale autoriteiten en veiligheidsdiensten verder onder druk te zetten in deze moeilijke tijden.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;