Menu
© Red Bull
Nieuws

Red Bull's doel om coureurs-gelijkheid te bereiken in Championship Battle

9 reacties | 1142x gelezen
16-05-2023 11:15

ewald | Christian Horner, de teambaas van Red Bull, heeft verklaard dat hij zal putten uit zijn ervaringen uit het verleden om de gelijkheid van de coureurs in het team te waarborgen, aangezien beide coureurs mikken op het Formule 1-coureurskampioenschap van 2023.

Bron: Formule1nieuws

Aangezien de RB19 de sterkste auto op het veld is, lijkt het waarschijnlijk dat Red Bull dit seizoen het constructeurskampioenschap zal winnen, waarbij ofwel Max Verstappen ofwel Sergio Perez de coureurstitel pakken. De Red Bull-coureurs staan voor een cruciale triple-header van races in het kampioenschap van 2023, te beginnen met een bezoek aan Imola voor de Grand Prix van Emilia Romagna, gevolgd door de Grand Prix van Monaco en Spanje.

Ondanks dat Verstappen zijn voorsprong in het kampioenschap uitbreidde tot 14 punten in Miami, is Perez vastbesloten om verloren terrein terug te winnen en te bewijzen dat hij een kampioenskandidaat is. De relatie tussen de twee coureurs was gespannen tijdens de Braziliaanse Grand Prix van vorig seizoen, maar tot nu toe hebben ze dit jaar samengewerkt. Red Bull heeft een geschiedenis van ruziënde coureurs, waarbij Sebastian Vettel en Mark Webber beroemde ruzie kregen tijdens hun tijd als teamgenoten van 2009-2013, en Verstappen had ook verhitte momenten met voormalig teamgenoot Daniel Ricciardo.

Horner heeft de "pijnen" beschreven van het bieden van gelijkheid van coureurs en verklaarde dat het een luxeprobleem is voor elke teambaas in de pitlane. Hij benadrukte dat beide coureurs gelijk moeten worden behandeld, zelfs tot wie elk weekend als eerste de garage uitrijdt en wie als eerste spreekt in de debriefing. Hij erkende echter dat er nog steeds variabelen in het racen zijn, zoals een Safety Car of een pitstop, die niet kunnen worden gecontroleerd. Horner gelooft dat zolang beide coureurs weten dat ze een gelijke kans krijgen, het uiteindelijk te maken heeft met wat ze doen op het circuit en niet met externe factoren zoals betrouwbaarheid.

Kortom, Horner is vastbesloten om de gelijkheid van de coureurs bij Red Bull te waarborgen en voort te bouwen op zijn ervaringen uit het verleden om mogelijke ruzies tussen Verstappen en Perez te voorkomen. Het team mikt op succes in het kampioenschap van 2023, waarbij beide coureurs de coureurstitel in de gaten houden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;