Menu
© Red Bull
Nieuws

Horner spreekt zijn verbazing uit over de prestaties van Ferrari en Mercedes

10 reacties | 1212x gelezen
12-05-2023 10:55

ewald | Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, heeft zijn verbazing uitgesproken over de tegenvallende prestaties van Mercedes en Ferrari in het seizoen 2023.

Bron: Formule1nieuws

Red Bull heeft alle vijf de openings Grands Prix gewonnen, met vier pole positions en vier een-twee finishes, resulterend in een voorsprong van 122 punten in het constructeurskampioenschap. Daarentegen was het verschil van vorig jaar slechts zes punten, met Ferrari aan de leiding in het kampioenschap na de Grand Prix van Miami. Horner heeft zich afgevraagd waar Mercedes en Ferrari zijn gebleven en waarom ze de prestaties van hun auto niet hebben geleverd.

Ondanks de indrukwekkende start van het seizoen van Red Bull, verwacht Horner dat andere teams hun achterstand inhalen zodra ze de reguliere races in Europa bereiken. Hij gelooft dat Mercedes en Ferrari hard hebben gewerkt aan grote upgrades voor Europa. Als onderdeel van de glijdende aerodynamische regels van de F1 in 2023, heeft Red Bull de minste hoeveelheid windtunnel- en CFD-toegang om hun auto te ontwikkelen in vergelijking met alle anderen op de grid. Dit gaat gepaard met de cost cap penalty die vorig jaar werd toegepast en die van invloed is op de ‘dagelijkse beslissingen’ van het team.

Horner heeft benadrukt hoe belangrijk het is om in dit stadium zoveel mogelijk frisse lucht te krijgen tussen Red Bull en hun tegenstanders. Hij verwacht dat andere teams zullen verbeteren naarmate het seizoen vordert en ze Europa bereiken. Ondanks hun huidige voorsprong is Red Bull zich ervan bewust dat ze de komende races te maken krijgen met uitdagingen van andere teams.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;