Menu
© Mercedes
Nieuws

Regelgeving vernieuwen of wijzigen, adviseert Wolff

1 reactie | 1243x gelezen
03-05-2023 07:31

ewald | Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft de Formule 1-teams opgeroepen om "het beter te doen" als ze een einde willen maken aan de dominante start van Red Bull in het nieuwe technische tijdperk van de sport.

Bron: Formule1nieuws

Wolff heeft er echter op aangedrongen dat hij geen aanpassingen wil doorvoeren aan de technische reglementen. Red Bull heeft drie een-twee-finishes gewonnen in de eerste vier races van het seizoen. De pikorde van het achtervolgende peloton fluctueerde sinds de seizoensopener in Bahrein, waarbij Aston Martin, Ferrari en Mercedes ernaar streefden om gevestigd te worden als tweede beste om zich volledig te kunnen concentreren op het dichten van het gat naar voren.

Wolff waarschuwde dat het risico bestaat dat een team zo ver voorloopt dat dit kan leiden tot een nieuwe reglementswijziging. Hij verklaarde dat als teams Red Bull willen inhalen, ze het samen beter moeten doen, anders riskeren ze te maken te krijgen met veranderingen in de reglementen. Wolff gelooft dat winnen op basis van verdienste inhoudt dat je slimmer moet zijn en een steilere ontwikkelingshelling moet hebben dan Red Bull. Hij verklaarde ook dat het tempo van Red Bull reëel is en dat een halve seconde per ronde een behoorlijk lange weg te gaan is.

De dominantie van Red Bull is voortgezet vanaf het eerste jaar van het nieuwe F1-tijdperk, waarin ze met 205 punten voorsprong op Ferrari eindigden, terwijl Verstappen Leclerc versloeg met 146 punten. Wolff is van mening dat het achtervolgende peloton zich als tweede beste moet positioneren om zich volledig te kunnen concentreren op het dichten van het gat naar voren. De pikorde van het achtervolgende peloton fluctueert sinds de seizoensopener in Bahrein, waarbij Aston Martin, Ferrari en Mercedes allemaal strijden om de tweede plaats.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

RuudK
Silver Member

Typisch gevalletje van meten met twee maten en een erg kort geheugen. Nu Mercedes niet langer dominant is moeten de regels worden aangepast. Sinds de dominantie van Mercedes over is zien we pas echt wie Toto is ... een erg vervelend en narcistisch mannetje.

0 03-05-2023 10:11:27
;