Menu
© Red Bull
Nieuws

Red Bull's Q3-experiment kostte Verstappen pole position

10 reacties | 1572x gelezen
28-04-2023 22:05

ewald | Max Verstappen denkt dat een experiment van Red Bull tijdens zijn laatste outlap tijdens de kwalificatie hem mogelijk de pole position voor de Grand Prix van Azerbeidzjan heeft gekost.

Bron: Formule1nieuws

Ondanks een achterstand op Charles Leclerc van Ferrari, zal Verstappen als tweede starten in de Grand Prix van zondag. De kwalificatiesessie was dramatisch, met Q1 die 46 minuten duurde vanwege twee rode vlaggen veroorzaakt door crashes voor Pierre Gasly en Nyck de Vries. De titelrivalen van vorig jaar zaten vast op identieke rondetijden na de eerste run van Q3, maar Leclerc's inspanning van 1:40.203 zorgde ervoor dat hij de pole pakte op 0.188 seconden van Verstappen.

Verstappen erkende dat het een uitdaging is om een hele goede ronde op het circuit neer te zetten en dat het niet eenvoudig is om alles perfect te maken in Q3. Hij blijft echter optimistisch over zijn kansen in de race en stelt dat hij een zeer goede raceauto heeft en slechts één auto zal moeten passeren. De coureurs keren zaterdag terug naar het circuit voor een verkorte versie van de kwalificatie om de startopstelling voor de sprint van 100 km vast te leggen.

Verstappen kijkt er naar uit om te zien wat hij en zijn team kunnen doen tijdens de sprint, maar hij benadrukte het belang om het schoon te houden, aangezien het gemakkelijk is om een fout te maken op het circuit. Hij hoopt manieren te vinden om hun prestaties te verbeteren en hun vorm vanaf vrijdag om te draaien.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;