Menu
© Mercedes
Nieuws

De zorgen over de remmen van Hamilton en Russell worden door Mercedes aangepakt

9 reacties | 1229x gelezen
28-04-2023 16:48

ewald | James Allison, technisch directeur van Mercedes, heeft de remproblemen uitgelegd die Lewis Hamilton en George Russell troffen tijdens de training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Bron: Formule1nieuws

Het nieuwe sprintformat betekent dat het 'parc fermé' na slechts een uur oefenen wordt afgedwongen, waarbij het weekend wordt afgesloten met twee kwalificatiesessies, de sprint van 100 km en de Grand Prix. Beide coureurs klaagden echter over remproblemen tijdens de training, waarbij Hamilton suggereerde dat het pedaal lang aanvoelde en Russell zijn zorgen herhaalde. Allison onthulde dat twee verschillende problemen Hamilton en Russell troffen, maar beide zullen worden opgelost voor de volgende sessie.

Wijzigingen in het sprintformat werden eerder deze week bevestigd tijdens een vergadering van de F1 Commissie en de houding ten opzichte van de aanpassing was positief. Allison, die terugkeerde naar zijn rol als technisch directeur in een ruil met Mike Elliott, slechts 20 maanden na zijn overstap naar Chief Technical Officer, gaf zijn mening. Hij zei dat hoewel vrij oefenen nuttig is om meer te weten te komen over de auto, ze allemaal meer van de adrenaline van de kwalificatie en races houden dan van oefenen. Hij voegde eraan toe dat hoewel het nieuwe formaat beladen voelt met angst en gevaar, er vier enge sessies zijn in plaats van twee, wat het voor iedereen leuker maakt.

Allisons uitleg over de remproblemen zal een opluchting zijn voor Mercedes-fans, die hopen op een sterke prestatie van hun team in Baku. Het nieuwe sprintformat is ontworpen om spanning toe te voegen aan het raceweekend en het lijkt zijn doel te bereiken. Met vier enge sessies in plaats van twee, is er meer plezier voor alle betrokkenen. Naarmate het weekend vordert, zullen fans nauwlettend in de gaten houden om te zien hoe de teams zich aanpassen aan het nieuwe format en of er nog verrassingen in petto zijn.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;