Menu
© Alpine
Nieuws

Kritieke rode vlag gehesen omdat Gasly’s auto in brand vliegt

9 reacties | 1108x gelezen
28-04-2023 16:44

ewald | De voorbereidingen van Pierre Gasly voor de Grand Prix van Azerbeidzjan werden verstoord toen zijn Alpine tijdens de enige oefensessie van het weekend in brand vloog.

Bron: Formule1nieuws

Gasly was wijd gegaan in bocht 1 en kreeg via de teamradio de opdracht om niet te schakelen. Er kwamen vlammen uit de achterkant van de A523 en hoewel Gasly probeerde terug te keren naar de pits, moest hij stoppen bij de uitgang van het kasteelgedeelte op het Baku City Circuit. Kevin Magnussen stopte ook tegelijkertijd in zijn Haas met een vermoedelijk probleem met de brandstofdruk, waardoor hij in bocht 1 strandde in het afvoergebied.

Alpine staat voor een race tegen de klok om eventuele interne en carrosserieschade aan de auto van Gasly te repareren voordat hij zich kwalificeert. Het team had voor het weekend nieuwe voor- en achtervering, een voorvleugel en carrosserie-updates toegevoegd. Het is echter onduidelijk hoeveel reserveonderdelen van de geüpgradede componenten beschikbaar zijn. Rivaliserende teams hebben ook vertraging opgelopen door de rode vlag-periode, waarbij cruciale oefentijd werd opgegeten, wat betekent dat er compromissen moeten worden gesloten tussen simulaties op lange en korte termijn.

Het incident heeft Gasly's plannen voor de Grand Prix van Azerbeidzjan verstoord, en zijn auto kan pas na afloop van de training worden teruggegeven. De auto van de Fransman vatte vlam nadat hij wijd was gereden in bocht 1, en hoewel hij probeerde terug te keren naar de pits, moest hij stoppen bij de uitgang van het kasteelgedeelte. Het incident trof ook Kevin Magnussen, die tegelijkertijd in zijn Haas stopte met een vermoedelijk probleem met de brandstofdruk. De rode vlag-periode heeft rivaliserende teams tegengehouden, die vanwege het verlies van cruciale oefentijd compromissen zullen moeten sluiten tussen langetermijn- en kortetermijnsimulaties.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;