Menu
© Red Bull
Nieuws

Wijzigingen in het sprintformaat goedgekeurd door F1

9 reacties | 1222x gelezen
26-04-2023 07:40

ewald | De F1-commissie heeft wijzigingen in het Sprint-weekendformaat goedgekeurd voorafgaand aan de Grand Prix van Azerbeidzjan. De wijzigingen werden unaniem goedgekeurd door de FIA, F1 en de tien teams.

Bron: Formule1nieuws

De Sprint wordt nu een op zichzelf staand evenement, met een aparte kwalificatiesessie genaamd de Sprint Shootout die plaatsvindt op zaterdagochtend en FP2 vervangt. De sprintsessie op vrijdag omvat een oefensessie en de traditionele kwalificatie, dat de startopstelling voor de Grand Prix van zondag bepaalt.

De nieuwe Sprint Sessie wordt een kortere versie van de traditionele kwalificatie, met Q1-, Q2- en Q3-sessies van respectievelijk 12, 10 en 8 minuten. Het nieuwe kwalificatie format zal ook speciale banden-compounds testen voor elk segment van de kwalificatie, en teams zullen een iets kleinere bandentoewijzing hebben voor een Sprintweekend. De punten die worden uitgedeeld in de Sprintrace blijven hetzelfde: 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1. De wijziging is bedoeld om een element van voorzichtigheid in de Sprintraces weg te nemen.

Teams stemden in met de wijzigingen tijdens de Grand Prix van Australië, maar goedkeuring door de F1 Commission en ratificatie door de World Motor Sport Council was vereist. Het is te hopen dat de veranderingen de intensiteit van het racen in de sprintraces, die sinds 2021 deel uitmaken van de sport, zullen verbeteren.

Samenvattend heeft de F1-commissie wijzigingen in het Sprint-weekendformaat goedgekeurd voorafgaand aan de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Sprint wordt nu een op zichzelf staand evenement met een aparte kwalificatiesessie, de Sprint Shootout, die op zaterdagochtend plaatsvindt. Het nieuwe kwalificatieformat zal speciale bandencompounds testen voor elk segment van de kwalificatie, en teams zullen een iets kleinere bandentoewijzing hebben voor een Sprintweekend. Teams stemden in met de wijzigingen tijdens de Grand Prix van Australië, maar goedkeuring door de F1 Commission en ratificatie door de World Motor Sport Council was vereist.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;