Menu
© Ferrari
Nieuws

Hoe de inspanningen van Ferrari in Maranello Red Bull in Baku kunnen verzwakken

11 reacties | 1159x gelezen
25-04-2023 14:03

ewald | De GP van Azerbeidzjan vindt dit weekend plaats in Bakoe, waarbij alle teams de 'minipauze' van april gebruiken om zich te concentreren op het ontwikkelen van hun auto's.

Bron: Ferrari

Ferrari heeft zijn recente werk opgedeeld in twee delen: één gekoppeld aan de volgende evoluties van de SF-23, en de andere gericht op het heden, inclusief aerodynamische configuraties, ophangings-opstellingen en aandrijfeenheid-modi. Het team voerde tal van tests uit in de simulator, waarbij maar liefst acht verschillende configuraties werden getest. Het intensieve werk heeft zijn vruchten afgeworpen met verkregen feedback voor het extraheren van prestaties van de SF-23.

De eerste sprintrace van het seizoen wordt verreden in Baku, en daar zal de set-up in FP1 bijna definitief zijn. Daarom was het cruciaal voor de Scuderia om de auto-instellingen op de simulator te verfijnen. Er werd ook rekening gehouden met de verschillen in rijvoorkeuren van Charles Leclerc en Carlos Sainz, waarbij de krachtbron die in Bakoe zal worden getest dichter bij zijn maximale potentieel op de lange rechte stukken komt. De meeste ontwikkelingselementen die op de SF-23 in Baku zullen worden overgenomen, zullen eenvoudigweg bestaan uit functionele aanpassingen om de auto aan te passen aan de circuit-karakteristieken.

In Azerbeidzjan zal een achtervleugel met lage neerwaartse druk worden toegepast, wat een evolutie is van degene die in Jeddah is geïntroduceerd, met als tegenwicht de voorvleugel met een herzien profiel en een herziene snaar van de flappen. De ingenieurs schatten dat het niveau van downforce dat in Baku wordt gecreëerd zoveel lager is dat het DRS-effect met bijna 40% kan worden verminderd in vergelijking met een lay-out zoals Albert Park. Dit maakt het een veel complexere taak om de diffusor op de rechte stukken te laten afslaan door gebruik te maken van de DRS. Het zou kunnen dat een van de meest voor de hand liggende sterke punten van Red Bull veel minder effectief is in Baku, waardoor een van de scherpste wapens van de RB19 wordt afgestompt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;