Menu
© Mercedes
Nieuws

Allison overweldigd na onverwachte wijzigingen bij Mercedes

9 reacties | 1166x gelezen
25-04-2023 13:58

ewald | James Allison van Mercedes is teruggekeerd als technisch directeur na 20 maanden in de bredere functie van Chief Technical Officer.

Bron: Mercedes

De beslissing om van rol te wisselen met Mike Elliott werd genomen na reflectie binnen het team om de kracht van elk individu beter weer te geven. De overstap komt na slechts drie races van de nieuwe Formule 1-campagne, waarbij de W14 van Mercedes tekenen van verbetering vertoonde tijdens de Grand Prix van Australië, waar Lewis Hamilton een tweede plaats behaalde. Allison uitte zijn opwinding over het feit dat hij er weer middenin zat en zei dat het "een genoegen was om er weer tot mijn nek in te zitten".

Mercedes heeft een kleine verbetering laten zien sinds de openingsronde van het seizoen, van de vierde snelste auto in Bahrein naar de op één na snelste in Melbourne. Door de kloof in prestaties met Red Bull racet het team echter om prestaties aan de auto toe te voegen in de hoop voort te bouwen op de eenzame overwinning van vorig seizoen tijdens een matige campagne. Allison legde uit dat de W14 betrouwbaar is en dat ze een paar snelle coureurs hebben maar totdat het de snelste auto is, zal het altijd als een zwakke auto voor het team aanvoelen. De rijeigenschappen van de auto laten een beetje te wensen over en daar moet aan gewerkt worden.

Allison gaf toe dat hij als CTO minder betrokken was bij het huidige machinepark dan als technisch directeur. Hij was meer gefocust op het manoeuvreren rond de 2026-ruimte dan op de huidige auto. Hij sprak echter zijn opwinding uit over het feit dat hij er weer tot zijn nek in zat en zei dat het een behoorlijke inspanning was om alles onder de knie te krijgen. Allison en zijn team werken er hard aan om de zwakke punten in de W14 aan te pakken en zo weer een winnende auto te maken.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;