Menu
© Mercedes
Nieuws

Tech team switch brengt grote veranderingen met zich mee voor Mercedes

9 reacties | 1216x gelezen
21-04-2023 15:01

ewald | Mercedes heeft wijzigingen aangebracht in de technische afdeling na de problemen in het seizoen 2022.

Bron: Formule1nieuws

Het team slaagde er niet in zijn dominantie in de Formule 1 te behouden, met slechts één raceoverwinning tegen het einde van het seizoen. Na een teleurstellende start van het nieuwe jaar heeft technisch directeur Mike Elliott van functie gewisseld met James Allison, die slechts 20 maanden na de overdracht aan Elliott terugkeert in de functie. Allison zal nu toezicht houden op de productie en ontwikkeling van F1-machines.

De verandering komt op een cruciaal moment voor Mercedes, met upgrades die naar verwachting zullen worden toegevoegd aan de auto tijdens de Emilia Romagna Grand Prix in een poging om het gat naar Red Bull te dichten en zijn positie voor Aston Martin veilig te stellen. Senior ontwerpers hebben ook hun functieprofiel gewijzigd, waarbij Giacamo Tortora de rol van technisch directeur op zich nam en nauw samenwerkte met hoofdontwerper John Owen. Deze wijzigingen helpen het team zich aan te passen aan de beperkingen van het budgetlimiet-tijdperk.

Over het algemeen hoopt Mercedes dat deze veranderingen zijn prestaties in het seizoen 2023 zullen verbeteren. Het team is de afgelopen jaren dominant geweest, maar heeft moeite om Red Bull bij te houden in het nieuwe regelgevings-tijdperk. Door de technische afdeling te herschikken en andere wijzigingen aan te brengen, hoopt Mercedes zijn plaats aan de top in de Formule 1 terug te krijgen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;