Menu
© Ferrari
Nieuws

Audi geruchten maken Sainz woedend

9 reacties | 1294x gelezen
21-04-2023 11:44

ewald | Carlos Sainz heeft zijn frustratie geuit over geruchten die hem in verband brengen met Audi wanneer de Duitse fabrikant in 2026 toetreedt tot de Formule 1.

Bron: Formule1nieuws

Audi heeft een minderheidsbelang verworven in Sauber, dat het fabrieksteam van het merk Volkswagen zal worden wanneer de nieuwe reglementen voor aandrijfeenheden van kracht worden. . Audi bouwt momenteel een uitbreiding van zijn fabriek in Neuberg om zijn krachtbronnen te ontwikkelen en streeft ernaar om tegen het einde van dit jaar zijn eerste hybride motor te testen. Mick Schumacher, Valtteri Bottas en Zhou Guanyu zijn ook in verband gebracht met Audi, maar de banden van Sainz met de fabrikant via zijn vader hebben hem tot een sterke mededinger gemaakt.

De prestaties van Sainz bij Ferrari waren inconsistent, waarbij hij teamgenoot Charles Leclerc in zijn eerste jaar versloeg voordat hij vorig seizoen worstelde om zich aan te passen aan de nieuwste technische reglementen van de F1. Ondanks de trage start van Ferrari dit seizoen, heeft Sainz erop aangedrongen dat zijn toekomst in Maranello ligt. Hij heeft geruchten over zijn mogelijke overstap naar Audi verworpen door te zeggen dat hij nog geen contract heeft voor 2025 en dat hij van plan is om vele jaren bij Ferrari te blijven.

Het F1-project staat nog in de kinderschoenen, maar er wordt volop gespeculeerd over wie voor Audi zou kunnen rijden. De banden van de fabrikant met Sauber hebben ertoe geleid dat Schumacher, Bottas en Guanyu werden getipt als potentiële kandidaten. De banden van Sainz met Audi via de racecarrière van zijn vader bij de fabrikant hebben hem echter tot een sterke kanshebber gemaakt. Audi bouwt momenteel een uitbreiding van zijn fabriek in Neuberg om zijn krachtbronnen te ontwikkelen en streeft ernaar om tegen het einde van dit jaar zijn eerste hybride motor te testen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;