Menu
© Williams
Nieuws

Mogelijk aanpassingen aan F1-sprint format voor de Grand Prix Azerbeidzjan

9 reacties | 1505x gelezen
21-04-2023 10:48

ewald | Williams-teambaas James Vowles heeft bevestigd dat er nog steeds besprekingen gaande zijn over mogelijke wijzigingen in het Formule 1 Sprint-format voor de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Bron: Williams

Op het Baku City Circuit wordt na een voorjaarsvakantie van vier weken het eerste sprint-evenement van het seizoen gehouden. Er is bezorgdheid geuit over de geldigheid van een sprintrace in de Azerbeidzjaanse hoofdstad vanwege het hoge aantal ongevallen, waarbij teams met financiële beperkingen worden geconfronteerd vanwege een strikt budgetplafond. De teams zijn naar verluidt echter overeengekomen om kleine wijzigingen aan het format aan te brengen, waaronder een tweede kwalificatiesessie om de 100 km sprint te scheiden van de Grand Prix op zondag.

Vowles sprak over het aanstaande evenement in een video op de website van Williams, waarin hij verklaarde dat hij gelooft dat de baan bij de auto van zijn team past. Ondanks dat hij op de 10e plaats in het kampioenschap staat met slechts één punt, is Vowles van mening dat dit niet overeenkomt met het werk dat dit jaar in de auto is gestoken of de prestaties op het circuit. Hij erkende ook dat een sprintrace op het krappe, bochtige circuit in Bakoe waarschijnlijk voor wat chaos zal zorgen.

Hoewel teams naar verluidt hebben ingestemd met kleine wijzigingen in het Sprint-format, moeten deze wijzigingen nog officieel worden bekrachtigd. Achter de schermen worden gesprekken gevoerd om te bepalen hoe het raceweekend het beste kan worden geherstructureerd en welke implicaties dit kan hebben voor alle betrokkenen. Als zodanig valt nog te bezien of er wijzigingen zullen worden aangebracht voordat de Formule 1 weer in actie komt in Azerbeidzjan.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;