Menu
© Red Bull
Nieuws

Ricciardo's kansen op een comeback in de F1 voor 2024 zijn aanzienlijk verkleind

9 reacties | 1276x gelezen
21-04-2023 10:06

ewald | Aan het einde van het Formule 1-seizoen 2022 zat Daniel Ricciardo zonder zitje. Hij worstelde om goed te presteren in de McLaren en was niet in staat om de problemen van de auto en zijn eigen beperkingen te overwinnen.

Bron: Formule1nieuws

Ondanks dat hij slechts drie seizoenen eerder tot de beste coureurs ter wereld behoorde, kreeg hij een geldbedrag om in 2023 niet voor McLaren te racen. Omdat hij het gevoel had dat de beschikbare opties niet overeenkwamen met zijn ambities, koos hij ervoor om een jaar niet te racen. Hij stemde er later mee in om de derde en reservecoureur van Red Bull te worden en bij verschillende Grands Prix te verschijnen om de marketing- en media-afdelingen tevreden te stellen. Red Bull-baas Christian Horner gaf toe geschokt te zijn door enkele van de "slechte gewoonten" die Ricciardo had opgepikt tijdens zijn tijd weg van Milton Keynes toen hij in de simulator zat, maar waarschuwde dat Ricciardo op weg was om weer raceklaar en scherp te zijn.

Ricciardo had gehoopt om te vechten voor overwinningen en podiumplaatsen als hij een auto kreeg die daartoe in staat was. Nadat hij zijn zitje bij McLaren verloor, bevond hij zich echter in een zwakkere positie. Hij liet de kans voorbijgaan om voor Haas te rijden, omdat hij vond dat een val op het middenveld niet zou passen bij een coureur van zijn kaliber. De enige andere realistische optie voor hem was AlphaTauri, maar gezien hun afglijden naar achteren in 2022, zou dit nooit een realistische optie zijn. De topteams waar hij naar hunkerde, hadden hun coureurs opgesloten en hij was gedumpt door McLaren. Dit zijn de teams die komende twee jaar zouden kunnen winnen. De andere vier zijn allemaal lange termijn projecten waarvan hij op zijn 33e niet binnen kan komen om de vruchten van te plukken.


Door het stoeltje van Haas niet in te nemen, maakte Ricciardo een cruciale fout. Door niet op de grid te staan, heeft hij iemand anders de kans gegeven om te bewijzen hoe goed ze zijn en een kans om zich het zitje eigen te maken. Een Ricciardo die op alle cilinders schiet, is beter dan een van die twee, en dus een seizoen waarin hij een vierde of vijfde plaats uit een auto van de achtste of negende plaats sleepte, had zijn eigen mentaliteit goed kunnen doen en misschien iemand anders ertoe hebben aangezet een gokje te wagen op hem. Door er echter een jaar tussenuit te gaan, heeft Ricciardo zijn positie voor een comeback verzwakt, aangezien niemand zal weten waartoe hij in staat is. Tenzij hij bereid en in staat is om een plekje op het middenveld te vinden en te accepteren dat dit de nieuwe realiteit van zijn F1-carrière is, zijn zijn dagen van overwinningen en podiumplaatsen definitief voorbij.

Concluderend, Ricciardo's beslissing om niet op het stoeltje van Haas te gaan zitten en een jaar vrij te nemen van racen, heeft hem in een zwakkere positie gebracht. Hij heeft beperkte opties voor een comeback en zijn dagen van overwinningen en podia zijn misschien wel voorbij. Het valt nog te bezien of hij een stoel op het middenveld kan vinden en deze nieuwe realiteit voor zijn F1-carrière kan accepteren.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;