Menu
© Ferrari
Nieuws

Het lukte Ferrari niet om de straf van Sainz in de Australische GP ongedaan te maken

9 reacties | 1208x gelezen
19-04-2023 07:21

ewald | Ferrari's poging om de straf van vijf seconden van Carlos Sainz ongedaan te maken na de Grand Prix van Australië is mislukt.

Bron: Formule1nieuws

De straf werd opgelegd nadat Sainz in ronde 57 in botsing kwam met de Aston Martin van Fernando Alonso. Ferrari bracht nieuw bewijs naar de hoorzitting, waaronder telemetriegegevens, de getuigenverklaring van Sainz en de getuigenverklaringen van andere coureurs. De stewards oordeelden echter dat geen van deze elementen significant en relevant genoeg waren om de straf ongedaan te maken.

De telemetriegegevens die door Ferrari werden geproduceerd, werden als "dubbelzinnig" beschouwd, aangezien het al beschikbaar was voor de stewards. De getuigenverklaring van Sainz werd ook afgewezen, waarbij de stewards verklaarden dat het geen significant en relevant element was om te beslissen wie schuldig was aan de botsing. Ook de verklaringen van andere chauffeurs werden niet significant genoeg geacht om de uitspraak te wijzigen.

Ferrari sprak zijn teleurstelling uit over de beslissing, maar handhaafde zijn respect voor het FIA-proces. De stewards merkten op dat de omstandigheden van de baan en de banden factoren waren waar alle deelnemers rekening mee moesten houden en zich aan moesten aanpassen, en dat de stand van de zon ook andere coureurs zou hebben beïnvloed.

Ondanks de inspanningen van Ferrari blijft Sainz zesde in de Australische GP-resultaten


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;