Menu
© Ferrari
Nieuws

Is het tijd voor Leclerc om Ferrari te verlaten op zoek naar succes in het kampioenschap?

11 reacties | 1368x gelezen
18-04-2023 10:07

ewald | Charles Leclerc is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen bij Ferrari met als uiteindelijk doel wereldkampioen Formule 1 te worden.

Bron: Formule1nieuws

Hij heeft indruk gemaakt sinds zijn jeugd in de Formule 1, waarbij hij het Formule 2-kampioenschap veiligstelde voordat hij met gemak de overstap naar de F1 maakte. Hij verdiende meteen een promotie naar de Scuderia nadat hij indruk had gemaakt in zijn rookiejaar bij Sauber in 2018. Echter, met de overgave van de titel van 2022 aan Red Bull en Max Verstappen, is het nog onduidelijk hoelang Leclerc bij Ferrari zal blijven?

Leclerc's eerste seizoen bij Ferrari in 2019 was zo sterk dat hij zichzelf een contractverlenging van vijf jaar verdiende. Die deal werd voorafgaand aan het seizoen 2020 getekend, wat betekent dat het aan het einde van volgend seizoen afloopt. Nu Ferrari niet in staat is om zichzelf terug te trekken in de strijd om reguliere overwinningen, kan het zoeken naar een nieuw team een aantrekkelijke optie zijn. Er is de afgelopen tijd veel aandacht besteed aan de organisatorische wanorde bij Ferrari. De fundamentele problemen met de auto zelf blijven een punt van zorg.

Leclerc zit in het allerhoogste echelon van coureurs, dus hij wil een wagen die inm de top meedraait. Totdat de regels worden aangepast voor 2026, zal er een periode van evolutie zijn in plaats van revolutie, met Red Bull, Mercedes en Aston Martin als de enige logische opties. Als Leclerc zou verhuizen, dan zou Mercedes de meest waarschijnlijke bestemming zijn. Er zijn echter geen garanties dat Mercedes vóór Ferrari terug kan komen in de strijd om het kampioenschap. Het is dus voor Leclerc misschien een beter optie om nog even af te wachten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;