Menu
© Red Bull
Nieuws

Perez: Verstappen waardeert de teamorders van Red Bull en toont respect

9 reacties | 1420x gelezen
14-04-2023 10:37

ewald | Sergio Pérez heeft benadrukt hoe belangrijk het is dat Max Verstappen de door Red Bull uitgedeelde teamorders respecteert terwijl ze strijden om het Formule 1 Wereldkampioenschap.

Bron: F1nws.com

Red Bull heeft dit seizoen tot nu toe alle drie de races gewonnen, met een aanzienlijk prestatieverschil met de rest van het veld. Het kampioenschapsgevecht lijkt een strijd binnen het team te worden bij Red Bull, waarbij Pérez streeft naar het winnen van zijn eerste titel terwijl Verstappen voor zijn derde op rij gaat. Na de controverse van het team over 2022, vindt Pérez het cruciaal dat Verstappen ook de orders vanuit de pits opvolgt.

Pérez legde uit dat beide coureurs bij het strijden om het kampioenschap alles moeten proberen wat ze kunnen. Hij benadrukte echter dat het voor beide coureurs even belangrijk is om de instructies van het team te respecteren. Met 23 races in het seizoen is Pérez van mening dat het beter is om één hoofdconcurrent te hebben, vooral als het een teamgenoot is, omdat dit het team in een unieke positie plaatst. Hij merkte ook op dat het hebben van Verstappen als referentie hem een betere coureur maakt en hem helpt de set-up van de auto te begrijpen.

De Mexicaanse coureur eindigde als vijfde in de Grand Prix van Australië na een moeilijk weekend in Melbourne, terwijl Verstappen een voorsprong van 15 punten heeft. De opmerkingen van Pérez komen nadat Red Bull in 2022 kritiek kreeg op hun teamorders, wat leidde tot een gespannen relatie tussen Verstappen en voormalig teamgenoot Alexander Albon. Terwijl de strijd om het kampioenschap oplaait, valt nog te bezien of Red Bull de rivaliteit tussen hun coureurs effectief kan managen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;