Menu
© Ferrari
Nieuws

Het veranderen van de hele auto is een uitdagende taak voor elk team, zegt Vasseur

9 reacties | 1154x gelezen
14-04-2023 10:30

ewald | Ferrari-teambaas Frederic Vasseur heeft gezegd dat het voor elk team "erg moeilijk" zou zijn om medio 2023 hun Formule 1-autoconcept te veranderen.

Bron: Formule1nieuws

Het Italiaanse team heeft een moeilijke start van het seizoen 2023 gehad, met betrouwbaarheidsproblemen en slechte prestaties die hen beperkten tot een beste finish van de vierde plaats. Vasseur is van mening dat hoewel een verandering in het concept niet "onmogelijk" zou zijn, het voor Ferrari beter zou zijn om hun SF-23-ontwerp verder te ontwikkelen.


Vasseur benadrukte het kostenplafond als een mogelijke reden om een F1-auto niet volledig opnieuw te ontwerpen. Voordat de kostenlimiet werd ingevoerd, konden teams zoveel upgrades aan hun auto toevoegen als ze wilden, en de ontwikkelingskosten zouden variëren tussen de grotere en kleinere teams. "Met de stabiliteit van de regelgeving hoeven we niet massaal te veranderen, de vraag gaat over het kostenplafond", zei hij. "Met de ontwikkelingsstrategie denk ik dat we goede updates hebben, dat zullen later in het seizoen zien."

Vasseur legde uit dat Ferrari "veel ruimte voor verbetering aan de auto heeft" en dat ze de auto nog kunnen door ontwikkelen om punten te verbeteren, het logisch is om in deze richting te gaan in plaats van een nieuw autoconcept. Ferrari had een succesvol seizoen 2022, met Charles Leclerc die twee van de eerste drie races won en als tweede eindigde in de andere. Dit jaar was echter een grotere uitdaging voor het team, omdat ze Aston Martin en Mercedes moeten bevechten om de tweede plaats achter Red Bull.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;