Menu
© Mercedes
Nieuws

Voormalig Formule 1-coureur roept twijfels op over de toekomst van Hamilton

9 reacties | 1443x gelezen
12-04-2023 07:25

ewald | Voormalig F1-coureur Felipe Massa heeft twijfels geuit over de toekomst van Lewis Hamilton in de sport, aangezien de zevenvoudig wereldkampioen zijn huidige Mercedes-contract, dat aan het einde van het jaar afloopt, nog moet verlengen.

Bron: Gazzetta dello Sport

Nu George Russell Hamilton versloeg en de enige Grand Prix-overwinning van de Silver Arrows van 2022 pakte, suggereert Massa dat de aanwezigheid van Russell Hamilton misschien aan het denken zet over zijn voortdurende deelname aan de F1. "Ik weet niet of Hamilton ervoor kiest om te stoppen", zei Massa tegen de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport.

Hamilton maakte in 2022 voor het eerst in zijn F1-carrière een seizoen zonder winst door, terwijl Mercedes moeite had om de dominante Red Bulls te evenaren. De Silver Arrows lijken in 2023 opnieuw even ver verwijderd van Red Bull, waardoor Massa zich afvraagt of Hamilton de nodige wil zou hebben om op een lager niveau te blijven strijden. Massa voegde eraan toe dat Hamilton er misschien de voorkeur aan geeft zijn vele interesses buiten de cockpit uit te leven, aangezien hij nu "veel interesses buiten het racen" heeft.

Ondanks dat hij 313 Grands Prix op zijn naam heeft staan en statistisch gezien de meest succesvolle coureur aller tijden in de F1 is, met een recordaantal van 103 Grand Prix-overwinningen naast talloze andere onderscheidingen, ziet het er naar uit dat Hamilton dit jaar waarschijnlijk niet gaat strijden om de titel. Hij heeft echter volgehouden dat hij ook na 2023 toegewijd blijft aan het team. Massa is van mening dat de aanwezigheid van Russell voor extra twijfels heeft gezorgd bij Hamilton als Formule 1-coureur, aangezien hij een teamgenoot heeft gevonden die hem echt in de problemen kan brengen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;