Menu
© Alpine
Nieuws

Upgrades geven Alpine vertrouwen in de strijd tegen Mercedes

9 reacties | 1220x gelezen
11-04-2023 10:12

ewald | Alpine-baas Otmar Szafnauer is optimistisch over de kansen van het team om Mercedes uit te dagen in de komende races.

Bron: Formule1nieuws.nl

Ondanks een moeilijk einde van het Australische Grand Prix-weekend, waarbij zowel Pierre Gasly als Esteban Ocon uitvielen vanwege schade opgelopen bij een aanrijding, gelooft Szafnauer dat toekomstige upgrades Alpine zullen helpen om te concurreren met hun rivalen. Hij verklaarde dat het team een upgrade heeft voor de Baku-race, gevolgd door nog een upgrade een week later in Miami. Szafnauer benadrukte het belang om ervoor te zorgen dat alle upgrades goed werken en een goede correlatie hebben met simulatietools.

Szafnauer heeft er alle vertrouwen in dat Alpine zijn auto in 2023 in een hoog tempo kan ontwikkelen, voortbouwend op hun succes op dit gebied tijdens het voorgaande seizoen. Hij erkent echter dat ze nog niet weten hoe Mercedes zal profiteren van hun respectievelijke upgrades. Hij verklaarde dat het team zich zo snel mogelijk zal ontwikkelen en hoopt in de loop van het jaar dichter bij Mercedes te komen. Szafnauer benadrukte dat het een relatief spel is en hoewel hij weet wat Alpine te wachten staat, weet hij niet wat Mercedes van plan is.

Over het algemeen is Szafnauer optimistisch over de kansen van Alpine om met Mercedes te concurreren in de ontwikkelingsstrijd. Hij is van mening dat als het team een goede correlatie met simulatietools kan behouden en upgrades kan blijven pushen, ze gedurende het seizoen de strijd met hun rivalen aangaan. Hoewel hij erkent dat het moeilijk te voorspellen is hoe Mercedes het zal doen met hun upgrades, heeft Szafnauer er alle vertrouwen in dat Alpine hun auto in een hoog tempo kan ontwikkelen en in de loop van de tijd dichter bij hun rivalen kan komen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;