Menu
© Ferrari
Nieuws

Ferrari heeft zijn slechtste seizoensstart in geschiedenis

9 reacties | 1265x gelezen
06-04-2023 10:04

ewald | De eerste drie races van het Formule 1-seizoen 2023 kenden een gebrek aan succes voor Ferrari. Terwijl andere teams zoals Aston Martin en Red Bull topresultaten hebben behaald, worstelde Ferrari met betrouwbaarheid en consistentie.

Bron: Formule1nieuws.nl

Charles Leclerc's vervroegde uitval in de eerste race betekent dat hij slechts zes punten op het bord heeft, ver verwijderd van zijn leidende positie in het kampioenschap in dezelfde etappe vorig jaar. Teamgenoot Carlos Sainz deed het iets beter, maar een tijdstraf in de Grand Prix van Australië deed de hoop op een beter resultaat voor het team de grond in. Hun gecombineerde totaal van 26 punten markeert Ferrari's slechtste start van een seizoen sinds 2009.

Deze slechte start van het seizoen heeft vergelijkingen getrokken met 2020, waar Ferrari ook worstelde in dezelfde periode. De podiumplaats van Leclerc in de openingsrace gaf echter enige geloofwaardigheid aan hun vorm, en ze behaalden gedurende het seizoen nog twee podiumplaatsen. Daarentegen lijkt de SF-23 te lijden onder een slechtere betrouwbaarheid dan zijn voorganger. Dit maakt de eerste drie races van het seizoen een belangrijke leercurve voor het team onder de nieuwe teambaas Frederic Vasseur.

Over het algemeen zal Ferrari hun prestaties moeten verbeteren alleen dan kunnen ze concurreren met andere topteams in het kampioenschap. Met hun slechtste start van een seizoen in meer dan een decennium, zullen ze hun betrouwbaarheidsproblemen moeten aanpakken en moeten werken aan meer consistentie op het circuit.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;