Menu
© Red Bull
Nieuws

Is het nodig om F1 vrije training te verminderen?

9 reacties | 1219x gelezen
05-04-2023 07:35

ewald | Verschillende F1-coureurs hebben gesuggereerd dat de hoeveelheid vrije oefentijd tijdens een Grand Prix-weekend zou kunnen worden verminderd. Momenteel bestaat een typisch F1-raceweekend uit drie oefensessies van een uur, naast de kwalificatie en de Grand Prix zelf.

Bron: Formule1nieuws.nl

F1-CEO Stefano Domenicali zorgde vorige maand voor opschudding door te suggereren dat hij het liefst alle vrije trainingen uit een Grand Prix schrapt. Hoewel hij later zijn opmerkingen verduidelijkte en uitsloot om de vrije training volledig te schrappen, zei de Italiaan dat het verkeerd zou zijn om geen manieren te overwegen om het raceweekendformaat te veranderen om het groeiende publiek van de sport te blijven boeien.

Gevraagd naar mogelijke wijzigingen in de startvolgorde, vertelden verschillende coureurs aan de media dat de vrije training tijdens een weekend zou kunnen worden verkort. Pierre Gasly suggereerde dat twee sessies meer dan genoeg zijn voor coureurs om aan fijne details aan de auto te werken en echt te proberen de auto in balans te krijgen voor het weekend. Nyck de Vries, die dit jaar zijn fulltime F1-debuut maakt, merkte op dat verschillende juniorformules maar één oefensessie hebben en stelde voor dat hetzelfde zou kunnen worden toegepast op de F1. Nico Hülkenberg, een veteraan van 184 Grand Prix-starts, zei dat hij genoten had van de kortere oefentijd die is toegestaan in junior series.

Collega-rookie Logan Sargeant was een andere die suggereerde dat de huidige hoeveelheid F1-training buitensporig is. Hij verklaarde dat drie sessies absoluut te veel zijn, vooral als je uit de F2 komt, waar je gewoon veel eerder risico's moet nemen. Als groentje vindt hij het niet erg om er twee of drie te hebben, maar in de toekomst denkt hij niet dat drie nodig zijn. Over het algemeen lijkt het erop dat veel coureurs openstaan voor het idee om de oefentijd tijdens een Grand Prix-weekend te verkorten, hoewel de meningen verschillen over hoeveel oefening nodig is voor optimale prestaties.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;