Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes-upgrades onwaarschijnlijk in komende races, waarschuwt Wolff om wonderen te temperen

9 reacties | 1269x gelezen
31-03-2023 10:04

ewald | Toto Wolff, de teambaas van het Mercedes Formule 1-team, heeft fans gewaarschuwd om geen wonderen te verwachten van hun Imola-upgradepakket.

Bron: Sky Sports

Het team moest hun W14-machine opnieuw ontwikkelen nadat ze zich realiseerden dat ze de verkeerde richting waren ingeslagen met hun autoconcept. Een upgradepakket is gepland voor Imola en Wolff suggereert dat het team er tijdswinst mee heeft geboekt in simulaties. Hij waarschuwt echter dat het team in de komende drie races geen extra prestaties zal toevoegen en dat het meer gaat om het consolideren van hun positie ten opzichte van Aston Martin en Ferrari.

Wolff gaf een update over het nieuwe pakket nadat coureurs Lewis Hamilton en George Russell zichzelf tegenspraken tijdens de vrije training van de Grand Prix van Australië. Tijdens VT2 in Melbourne vertelde Wolff aan Sky Sports F1 dat het team goede stappen en ontwikkelingen maakte, maar dat ze de beste oplossingen moesten vinden voor de afstelling en dat ze de banden op de juiste temperatuur moesten krijgen. Hij voegde eraan toe dat ze niet van plan waren om voor Imola extra upgrades te introduceren omdat ze het goed willen doen.

Wolff gelooft dat het upgradepakket in een goede richting gaat, maar fans moeten geen wonderen verwachten en denken dat ze na de upgrade een halve seconde sneller zijn dan de rest. Hij denkt dat het meer gaat om het consolideren van hun positie ten opzichte van Aston Martin en Ferrari, wat een goede stap zou zijn. Het team had toegegeven dat ze de verkeerde richting waren ingeslagen met hun autoconcept. Hierdoor moesten ze hun W14-machine opnieuw ontwikkelen. Een upgradepakket is gepland voor Imola.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;