Menu
© Pirelli
Nieuws

Mike Krack dacht eraan om Vettel terug te vragen

9 reacties | 1377x gelezen
29-03-2023 07:19

ewald | Aston Martin-CEO Mike Krack heeft onthuld dat hij "in de verleiding" kwam om Sebastian Vettel te vragen om een Formule 1-comeback te maken om Lance Stroll te vervangen, die geblesseerd raakte bij een wielerongeval voorafgaand aan het seizoen.

Bron: Formule1nieuws

Stroll liep ernstige polsblessures op die hem uitsloten van pre-season tests en twijfels deden rijzen over zijn deelname aan de openingswedstrijd in Bahrein. Krack ontkende niet dat hij met Vettel had gesproken, die aan het einde van het seizoen 2022 stopte, voordat bekend werd gemaakt dat Stroll zou terugkeren. Krack besloot uiteindelijk echter Vettel niet te vragen om terug te komen en respecteerde in plaats daarvan zijn beslissing om met pensioen te gaan.

Krack legde uit dat hij overwoog om Vettel te vragen om terug te keren, maar besloot het niet te doen vanwege het grote respect dat hij voor de Duitser heeft. Hij wilde Vettel niet in een moeilijke positie brengen nadat hij de beslissing had genomen om te stoppen. Krack onthulde ook dat Vettel contact had gehad met het team om hen te feliciteren met hun podia om het seizoen 2023 te beginnen. De CEO erkende de bijdrage van Vettel aan het succes van het team en zei dat hij hen de afgelopen twee jaar op veel gebieden had meegeholpen.

Ondanks dat hij in de verleiding kwam om Vettel te vragen om terug te keren, respecteerde Krack zijn beslissing om met pensioen te gaan en wilde hij hem niet in een moeilijke positie brengen. Vettel had contact met het team om hen te feliciteren met hun succes en Krack erkende zijn bijdrage aan de voortgang van het team. De CEO bracht de felicitaties van Vettel over aan het hele team en toonde daarmee het respect aan tussen Vettel, het team en hemzelf.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;