Menu
© Haas F1
Nieuws

Er komen vier DRS-zones in de GP van Australië

11 reacties | 1419x gelezen
29-03-2023 07:13

ewald | De vierde zone van het DRS in Albert Park zal in 2023 een comeback maken. De FIA had deze vorig jaar verwijderd vanwege veiligheidsoverwegingen.

Bron: Formule1nieuws

De zone bevond zich tussen bocht 9 en 10 langs het rechte stuk langs het meer. De beslissing werd genomen nadat verschillende coureurs klaagden over blokkeren en hinderen, wat resulteerde in situaties waarop degenen die een snelle ronde reden andere coureurs tegenkwamen die langzaam reden. Sommige coureurs waren niet tevreden met de verandering, gezien de aerodynamische voordelen die het zou opleveren voor sommige auto's.

Voorafgaand aan het seizoen analyseerde de FIA alle DRS-zones voor 2022 en bracht wijzigingen aan voor 2023. De wijzigingen werden aangebracht om inhalen te vergemakkelijken of om het moeilijker te maken op bepaalde circuits waar het niet voldoende uitdagend werd geacht. Samen met de aanpassing van detectie- en activeringszones op vier andere circuits, bevestigde de FIA dat er een vierde DRS zal worden hersteld in Australië. De nieuwe DRS-zone zou auto's tot 340 km/u moeten laten rijden en zal betere inhaalmogelijkheden bieden in de nieuw ontworpen bocht 11.

De nieuwe DRS-zone zal gunstig zijn voor coureurs die willen inhalen. Het besluit van de FIA om het te herstellen zal de race naar verwachting spannender maken voor de fans. De zone bevindt zich in een gedeelte van het circuit dat hoge aerodynamische eisen stelt aan de auto's. De analyse van de FIA van alle DRS-zones voor 2022 en de wijzigingen voor 2023 tonen hun inzet om de sport veiliger en competitiever te maken. Zowel fans als coureurs zullen reikhalzend uitkijken naar de nieuwe DRS-zone.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;