Menu
© Red Bull
Nieuws

Horner: Hoop dat de dominantie nog even duurt

9 reacties | 1319x gelezen
28-03-2023 10:47

ewald | Red Bull-teambaas Christian Horner heeft er bij zijn team op aangedrongen om te profiteren van hun huidige dominantie in de Formule 1 voordat hun rivalen later in het seizoen hun achterstand inhalen.

Bron: Sky news

Het team is het seizoen 2023 begonnen met twee dominante een-twee-finishes in Bahrein en Saoedi-Arabië, goed voor 87 punten op een totaal van 88. De RB19 reed meer dan een seconde per ronde sneller dan zijn naaste rivalen op het middenveld in de race in Jeddah, waardoor sommige coureurs speculeren dat Red Bull elke race in het seizoen 2023 zal winnen. Horner is van mening dat het team zijn dominantie moet behouden voordat ze worden ingehaald of betrouwbaarheidsproblemen toeslaan.

Horner verklaarde op de zakelijke show van Sky News met Ian King dat hij verwacht dat hij in de loop van het jaar veel dingen op hun plek vallen en dat de grid strakker zal worden. Hij benadrukte dat de regelgeving nog relatief jong is en dat het pas het tweede jaar van deze nieuwe regelgeving is. Daarom moet Red Bull nu hun moment pakken. Horner voegde eraan toe dat ze nu een competitieve auto hebben en het hele seizoen door moeten blijven gaan. Hij twijfelt er echter niet aan dat de oppositie snel en agressief zal terugkomen, vooral nu ze terugkomen in het Europese seizoen waar updates beginnen door te komen.

Horner zei er een grote Mercedes-upgrade aankomt, en hij weet zeker dat Ferrari ook niet blij is met hun huidige positie. De verwachting is dat ze er beide harder aan gaan werken nu ze in Europa zijn.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;