Menu
© Williams
Nieuws

Williams overweegt in 2026 over te stappen op niet-Mercedes-motoren

15 reacties | 1389x gelezen
27-03-2023 13:02

ewald | Williams-teambaas James Vowles heeft gezegd dat het team overweegt om voor het seizoen 2026 af te stappen van een Mercedes Formule 1-krachtbron.

Bron: Formule1nieuws

Het in Grove gevestigde team heeft sinds 2014 Mercedes-motoren, waarmee ze in 2014-2015 talloze podiumplaatsen behaalden. Nu het prestatieverschil tussen PU-leveranciers de afgelopen seizoenen gelijk is geworden, samen met wijzigingen in de technische reglementen die in 2026 plaatsvinden, wordt verwacht dat sommige teams na 2025 van leverancier zullen wisselen. Audi zal zich bij de sport voegen en een krachtbron van Renault , Honda of Ferrari zijn momenteel allemaal beschikbaar voor 2026.

Nu fabrikanten van motoren drie Formule 1-teams per seizoen mogen leveren, zal Mercedes voor 2026 waarschijnlijk een team moeten verliezen uit hun voorraad van vier teams. Vowles merkte op dat Williams nog steeds bezig is om ervoor te zorgen dat ze alle beschikbare opties begrijpen. Hij voegde eraan toe dat ze niet vastzitten aan Mercedes en hun opties nog steeds aan het bekijken zijn. Alle teams zullen echter op vrij korte termijn tot een beslissing moeten komen.

Vowles benadrukte ook dat zijn historische banden met Mercedes geen invloed zouden hebben op de beslissing van het team over de levering van de krachtbron. Hij zei dat hij er zeker van wil zijn dat hij begrijpt wat er voor hen beschikbaar is, en dat het gek zou zijn om alleen op zijn gevoel af te gaan. Hij vergeleek het besluitvormingsproces met het krijgen van drie offertes bij het laten schilderen van een huis. Dan neem je de beslissing ook weloverwogen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;