Menu
© Pirelli
Nieuws

Gasly's incident in de eerste ronde laat Piastri 'verrast' achter door de impact ervan.

9 reacties | 1296x gelezen
24-03-2023 09:52

ewald | Oscar Piastri was verrast door de impact van zijn incident in de eerste ronde met Pierre Gasly tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië.

Bron: Formule1nieuws

De McLaren-coureur maakte in de eerste ronde contact met Gasly's Alpine, wat resulteerde in schade aan zijn voorvleugel en een daaropvolgende pitstop. Piastri's teamgenoot, Lando Norris, leed ook onder de aanrijding nadat hij brokstukken van Piastri's auto had geraakt, wat leidde tot een pitstop. Beide coureurs eindigden buiten de punten, met Piastri op P15 en Norris op P17.

Piastri gaf toe dat de schade die hij opliep in de eerste ronde als een verrassing kwam. Hij verklaarde dat het "jammer" was en dat hij verrast was dat hij schade had omdat ze elkaar amber raakte. Op de vraag of ze punten hadden kunnen behalen als er geen incident geweest was in de eerste ronde, kon Piastri geen antwoord op geven.


Gasly gaf een vergelijkbare kijk op gebeurtenissen als Piastri en gaf toe dat het "jammer" was dat Piastri schade opliep tijdens het incident in de eerste ronde. Gasly legde uit dat hij zij aan zij met Oscar was gegaan toen ze elkaar lichtjes raakten, waardoor Piastri een stuk van zijn voorvleugel verloor. Gasly eindigde de race op P9, de tweede opeenvolgende puntenfinish voor Alpine.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;