Menu
© Mercedes
Nieuws

Zorgen over de dominantie van Red Bull? Zo ziet Toto Wolff het.

10 reacties | 1409x gelezen
23-03-2023 12:43

ewald | Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, heeft de zorgen over de mogelijke impact van Red Bull die het F1-seizoen 2023 domineert, van de hand gewezen.

Bron: Formule1nieuws

Red Bull was dominant in de openingsraces van het seizoen, met Max Verstappen en Sergio Perez met 1-2 aan de leiding in respectievelijk Bahrein en Saoedi-Arabië. Toen hem werd gevraagd naar de mogelijkheid dat de dominantie van Red Bull de populariteit van de Formule1 beïnvloedt, verwees Wolff naar de periode van dominantie van Mercedes en verklaarde dat het de plicht is van andere teams om de achterstand in te halen.

Wolff benadrukte dat de Formule1 een team sport is, en als een team consequent wint, is dat omdat ze goed werk hebben geleverd. Hij erkende dat het misschien niet geweldig is voor de show als hetzelfde team de hele tijd wint, maar het is aan andere teams om de achterstand in te halen en terug te vechten. Wolff is van mening dat dit de Formule 1 zo speciaal maakt, aangezien teams hard moeten werken om te winnen en hun succes verdienen.

Wolff merkte ook op dat hij een team niet wil bekritiseren omdat het dominant wordt, aangezien hij soortgelijke kritiek ondervond toen Mercedes het sterkste team in de sport was. Hij gelooft dat wat de Formule1 speciaal maakt, de noodzaak is om hard te werken om te winnen, en dit creëert een vermakelijke sport. Hoewel hij erkent dat entertainment vanuit commercieel oogpunt belangrijk is, gelooft hij dat het unieke van de Formule1 ligt in het feit dat het in de eerste plaats een sport is.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;