Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes begint hun auto door te krijgen

11 reacties | 1415x gelezen
22-03-2023 13:11

ewald | Mercedes-teambaas Toto Wolff is optimistisch dat zijn team stilaan de lastige W14 begint te begrijpen.

Bron: Sky Sports

Het team uit Brackley bleef trouw aan hun zero-sidepod-ontwerp uit 2022, maar het werd al snel duidelijk dat de auto een eind achterbleef van de baanbrekende Red Bulls. Wolff gaf al voor de Grand Prix van Bahrein toe dat Mercedes zou proberen het concept van de W14 te veranderen. Nadat George Russell en Lewis Hamilton als vierde en vijfde waren geëindigd in Jeddah, zei Wolff dat Mercedes langzaamaan meer begon te begrijpen van hun auto van dit jaar.

Wolff voegde eraan toe dat Mercedes was gaan beseffen dat hun huidige concept geen kans van slagen had en dat het team had besloten de verliezen erop te beperken. De Oostenrijker verwierp ook het idee dat Mercedes zich zou laten inspireren door Red Bull of Aston Martin, wiens auto's tot nu toe in 2023 sneller zijn gebleken dan Mercedes. "Ik weet niet of je het een Red Bull of Aston Martin kunt noemen. “Als het eruit zou zien als een Engelse dubbeldekkerbus, zouden we het doen als het snel was. Het gaat gewoon om pure prestaties; we hebben geen dogma over wie het heeft uitgevonden.

Wolff zei dat Mercedes de carrosserie van de auto aan het veranderen was, hoe de vloer werkt en mechanisch naar bepaalde gebieden keek. Hij voegde eraan toe dat het team in Brackley gewoon rond kijkt. "Als je naar de Red Bulls kijkt, ze zijn gewoon zo snel", vertelde Wolff aan Sky Sports F1. “Ik denk dat we de auto beter begrijpen. Ik kijk optimistisch naar de toekomst.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;