Menu
© Red Bull
Nieuws

Hamilton verrast door de snelheid van Red Bull: ik heb nog nooit zo'n snelle auto gezien

9 reacties | 1325x gelezen
21-03-2023 07:19

ewald | Lewis Hamilton was vol ontzag nadat de Red Bull-auto van Max Verstappen hem inhaalde tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië.

Bron: Formule1nieuws

Ondanks dat hij op de 15e plaats startte, slaagde Verstappen erin om Hamilton op het rechte stuk van de pits te passeren in ronde 12. De RB19, die ook werd bestuurd door racewinnaar Sergio Perez, reed soms meer dan een seconde sneller dan Mercedes, Aston Martin en Ferrari. Hamilton, een zevenvoudig kampioen, gaf toe dat hij nog nooit een auto zo snel had zien rijden, zelfs niet vergeleken met zijn dominante Mercedes-wagens van 2014-2021.

Op de vraag van de media of hij zich zorgen maakte over de snelheid van Red Bull, zei Hamilton dat hij "absoluut nog nooit een auto had gezien die zo snel is". Hamilton deed niet eens een poging om de passeeractie van Verstappen te blokkeren vanwege het enorme snelheidsverschil. Hij erkende ook dat Red Bull het beter had gedaan en dat hij de legaliteit van hun auto niet in twijfel kon trekken.

Hamilton eindigde de race als vijfde, achter teamgenoot George Russell. Het was zijn tweede opeenvolgende P5-finish van het seizoen en de eerste keer sinds 2009 dat hij in de eerste twee races van het seizoen geen podiumplaats behaalde. Hamilton schreef zijn worstelingen toe aan een gebrek aan downforce aan de achterkant in zijn W14-auto. Hij legde uit dat hij meer downforce aan de achterkant nodig had om de auto stabieler te maken en zijn zelfvertrouwen, om aan te vallen, te vergroten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;