Menu
© Red Bull
Nieuws

Perez verzoekt Red Bull om procedure voor snelste ronde te herzien

15 reacties | 2046x gelezen
20-03-2023 10:59

ewald | Sergio Perez heeft Red Bull opgeroepen om hun proces te herzien om te beslissen welke coureur voor de snelste ronde gaat in de Grand Prix.

Bron: Formule1nieuws

Perez won de race, terwijl teamgenoot Max Verstappen als tweede eindigde nadat hij als vijftiende op de grid was gestart. Verstappen vroeg wat de snelste ronde was tijdens de laatste ronden van het evenement en claimde vervolgens de onderscheiding, wat hem een extra punt opleverde en hem voor Perez bracht in het WK-klassement.

Verstappen verdedigde zijn beslissing om de snelste ronde te vragen en zei dat het normaal was om dat te doen als er maar twee auto's in de strijd zijn. Hij legde uit dat ze tot het einde van de race hadden om de snelste rondetijd neer te zetten en dat het dezelfde situatie was als in Bahrein toen de vraag ook werd gesteld.

Perez suggereerde daarentegen dat hij andere informatie van het team kreeg. Hij zei dat hem was verteld een bepaald tempo aan te houden en dat hij de snelste ronde had, en hij dacht dat Verstappen dezelfde informatie had gekregen. Perez riep op tot een herziening van de situatie, omdat hij vond dat het niet eerlijk ging.

Over het algemeen lijkt het erop dat er wat miscommunicatie was tussen Red Bull en hun coureurs over wie voor de snelste ronde zou moeten gaan. Terwijl Verstappen het normaal vond om deze informatie te vragen, kreeg Perez andere instructies en kon hij niet aandringen op de snelste ronde. Een herziening van het proces kan nodig zijn om soortgelijke problemen in toekomstige races te voorkomen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;