Menu
© Red Bull
Nieuws

Perez verzoekt Red Bull om procedure voor snelste ronde te herzien

6 reacties | 1597x gelezen
20-03-2023 10:59

ewald | Sergio Perez heeft Red Bull opgeroepen om hun proces te herzien om te beslissen welke coureur voor de snelste ronde gaat in de Grand Prix.

Bron: Formule1nieuws

Perez won de race, terwijl teamgenoot Max Verstappen als tweede eindigde nadat hij als vijftiende op de grid was gestart. Verstappen vroeg wat de snelste ronde was tijdens de laatste ronden van het evenement en claimde vervolgens de onderscheiding, wat hem een extra punt opleverde en hem voor Perez bracht in het WK-klassement.

Verstappen verdedigde zijn beslissing om de snelste ronde te vragen en zei dat het normaal was om dat te doen als er maar twee auto's in de strijd zijn. Hij legde uit dat ze tot het einde van de race hadden om de snelste rondetijd neer te zetten en dat het dezelfde situatie was als in Bahrein toen de vraag ook werd gesteld.

Perez suggereerde daarentegen dat hij andere informatie van het team kreeg. Hij zei dat hem was verteld een bepaald tempo aan te houden en dat hij de snelste ronde had, en hij dacht dat Verstappen dezelfde informatie had gekregen. Perez riep op tot een herziening van de situatie, omdat hij vond dat het niet eerlijk ging.

Over het algemeen lijkt het erop dat er wat miscommunicatie was tussen Red Bull en hun coureurs over wie voor de snelste ronde zou moeten gaan. Terwijl Verstappen het normaal vond om deze informatie te vragen, kreeg Perez andere instructies en kon hij niet aandringen op de snelste ronde. Een herziening van het proces kan nodig zijn om soortgelijke problemen in toekomstige races te voorkomen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

arts3
Silver Member

Referend aan Monaco ‘22 waar Perez ook winnaar was doordat Max een fout had
Gemaakt,wilde Max perse de snelste ronde op zijn naam hebben.Wat is er met de
Versnellingsbakken en aandrijfas a/d hand ,de pace mocht niet versneld worden.
Info Olaf Moll

0 20-03-2023 11:19:50
Jan1947
Silver Member

Allebei de laatste ronde voluit gaan voor die snelste ronde. Dan zien we wel wie de snelste is en het is dan aan beide rijders hoeveel risico ze willen nemen. Want als het mis gaat sta je met lege handen.

0 20-03-2023 16:01:55
Jan1947
Silver Member

Op de site Grandprix.com staat een interview met Max en Sergio, waarin de laatste zegt "It was close in Bahrain and it was the same here. There are small margins between us. Op basis van die uitspraak claimt hij een gelijke behandeling als het om de snelste ronde gaat. Maar met die smalle marges valt het nog al mee. Want hij vergeet even dat Max vanaf de 15e startplek gekomen is en dat in Bahrein Max lekker aan het cruisen was op een comfortabele voorsprong. Max ontleent zijn nummer 1 status aan het feit dat hij sneller is en dat hij zelf bepaalt of hij voor de snelste ronde gaat ja of nee. Hij doet wat hij vindt wat hij moet doen, ook als het team dat niet goed vindt. Dat kenmerkt de leider en de persoonlijkheid die hij is.

1 20-03-2023 16:24:58
RCH
Member

Hij is inderdaad sneller, maar het feit dat hij een leider is omdat hij zelf bepaald of hij voor de snelste ronde gaat is een beetje vreemd. Het team Red Bull bestaat niet uit twee coureurs maar uit 700 man, welke afhankelijk zijn van de resultaten van de twee coureurs. De coureurs zijn net als de anderen gewoon medewerkers van Red Bull racing. Het kan niet zo zijn dat alle medewerkers maar doen wat ze willen. Een echte leider weet wat zijn verantwoordelijkheden en verplichtingen tegenover het team (werkgever) zijn. Dat neemt niet weg dat Perez niet moet zeuren, want het was duidelijk dat ze mochten pushen toen bleek dat er geen mechanische problemen met de auto waren.

22-03-2023 21:09:13
bvonk
Moderator

Verwacht nog een hoop vuurwerk tussen de Red Bull coureurs dit jaar. Beide willen niets toegeven. Wat Max deed na de race vond ik niet echt netjes, zijn wagen niet naast die van Perez zetten. Kan natuurlijk een foutje zijn geweest maar denk toch meer ego van Max.

0 20-03-2023 23:56:44
dickyduks
Silver Member

goh begint die Perez al weer te zeuren laat die 2 team genoten het lekker op de baan uit zoeken wie snelste is en dat red bull team zich niet er mee bemoeid, lekker laten racen spektakel in de race is ook niet verkeerd gaat er iemand af jammer dan.

0 21-03-2023 18:48:51
;