Menu
© Red Bull
Nieuws

Alonso krijgt derde plek weer terug

3 reacties | 1082x gelezen
20-03-2023 00:30

bvonk | De stewards hebben nog een keer naar de tijdstraf van Fernando Alonso gekeken en kwamen met een nieuw oordeel.

Bron: Formule1nieuws.nl

De stewards hebben Alonso's tien seconden tijdstraf weer teruggedraaid. Volgens Aston Martin waren de regels niet goed geïnterpreteerd en volgens de stewards was dit een nieuwe element wat betekende dat de straf nog een keer beoordeeld moest worden.

Aston Martin kwam nog met videobewijs en men ging overstag, Alonso kreeg zijn podium plek weer terug.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Erg onhandig allemaal, in het volgende filmpje proberen ze het een beetje uit te leggen.

https://www.youtube.com/watch?v=zhRdmmJEeeQ&ab_channel=THERACE

1 20-03-2023 03:44:10
Jan1947
Silver Member

Dank je wel voor het filmpje. Het moment waarop de man in driedelig grijs zijn hoofd in zijn handen neemt omdat hij het ook niet meer ziet is precies een weergave wat er op dit moment aan de hand is. Zoveel regels, die zo ingewikkeld zijn dat. dat een normaal mens door de bomen het bos niet meer ziet, waardoor je dit soort situaties krijgt. Je zou voor de gein eens een berekening moeten maken hoeveel uur er besteedt is aan het maken van de reglementen. Concepten maken, er over vergaderen (en niet door krullenjongens, maar door de top van de teams en de FIA), aanpassen, weer vergaderen, weer aanpassen en dan besluitvorming. Dat heeft miljoenen gekost en dan nog deugt het niet en is er ruimte voor dit soort toestanden. Belachelijk !!!

20-03-2023 08:27:11
Jan1947
Silver Member

Allemachtig, wat een stelletje amateurs, die stewards. Het filmpje bevestigt dit. Hoe kan het dat zo'n remote controle er dertig racerondes over doet om hun eerste conclusie te herroepen? En dat daarna het team kan aantonen dat ze het verkeerd gedaan hebben? Ik vind dit een blamage voor de sport.

0 20-03-2023 08:03:35
;