Menu
© Ferrari
Nieuws

Leclerc doet op donderdagen niet meer mee met de baanverkenning na aanpassing regels

10 reacties | 1213x gelezen
17-03-2023 14:07

ewald | Charles Leclerc heeft aangekondigd dat hij niet langer zal deelnemen aan de Grand Prix-traditie op donderdag nadat een nieuwe regel is ingevoerd door de Formule1.

Bron: Formule1nieuws

De traditie houdt in dat coureurs met hun monteurs een baanwandeling maken om het circuit en eventuele veranderingen sinds de laatste race te inspecteren. Sommige coureurs, zoals Max Verstappen, doen niet mee aan de trackwalk, terwijl anderen, waaronder Lewis Hamilton, Lando Norris en Leclerc, vaak op donderdag te zien zijn.

Om tijd te besparen tijdens de wandeling, hebben sommige coureurs fietsen of elektrische scooters gebruikt om hun verkenning te voltooien. Deze praktijk is nu echter verboden met de nieuwe regel die baanwandelingen beperkt tot daadwerkelijk lopen. Leclerc verklaarde dat hij niet meer een baanwandeling zou maken en in plaats daarvan video's van het circuit zou bekijken. De regel is een besluit van de F1 en niet van de FIA, waarop geen uitzonderingen zijn toegestaan.

De beslissing van Leclerc is een gevolg van de nieuwe regel, die onmiddellijk is geïmplementeerd. De Monegaskische coureur, die een gridstraf van 10 plaatsen in de race draagt, legde uit dat hij een rondje had gelopen en achter de nieuwe regel kwam. Hij zei ook dat hij geen fietsen meer zou gebruiken om over het circuit te gaan. De F1 is verantwoordelijk voor wat er tussen de sessies op het circuit gebeurt en er zijn geen uitzonderingen op de nieuwe regel.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;