Menu
© Aston Martin
Nieuws

Alonso weerlegt claims van Red Bull-imitatie: Aston Martin onderscheidt zich

9 reacties | 1241x gelezen
17-03-2023 11:43

ewald | Fernando Alonso heeft beweringen verworpen dat de Aston Martin AMR23 een kopie is van de Red Bull RB19 en zegt dat er "zeer duidelijke" verschillen zijn tussen de twee auto's.

Bron: Formule1nieuws

De beschuldigingen werden geuit nadat Aston een aanzienlijke verbetering had laten zien in de tests voorafgaand aan het seizoen en de eerste race in Bahrein, waar Alonso als derde eindigde achter beide Red Bull-coureurs. Hoewel de twee auto's enkele overeenkomsten vertonen, verschillen ze in hun ontwerp. Alonso prees de "enorme inspanning" van zijn team bij het bouwen van een unieke auto en zei dat hij niet veel aandacht besteedt aan de kopieerclaims.

De plotselinge opkomst van Aston Martin vanaf het middenveld om te concurreren met de drie leidende teams is een hot topic geweest in de Formule 1. In 2022 behaalde slechts één coureur buiten de drie grote teams het hele seizoen een podium. Aston lijkt echter nu een vaste kanshebber te worden voor podiumplaatsen, waarbij Alonso na zijn derde plaats in Bahrein een uitdaging voor overwinningen niet uitsluit. Op de vraag of hij van het ene jaar op het andere zo'n grote prestatiewinst van het ene team had gezien, wees Alonso op zijn voormalige team, Ferrari, dat in 2021 een vergelijkbare sprong maakte.

Alonso prees ook het talent van zijn team en zei dat hun succes tot nu toe nog maar het begin is. Hoewel de prestatiewinst van Aston aanzienlijk is, werd deze bereikt zonder wijzigingen in de regelgeving, wat hem nog indrukwekkender maakt. Alonso erkende dat het moeilijk is om zo'n prestatie te leveren onder de reglementen met een kostenplafond, maar zei dat zijn team alles heeft wat nodig is om hun succes voort te zetten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;