Menu
© Red Bull
Nieuws

Het doel van Perez: pole position en overwinning veiligstellen in Saoedi-Arabië

10 reacties | 1216x gelezen
17-03-2023 10:06

ewald | Sergio Perez is vastbesloten om pole position te pakken en een overwinning veilig te stellen in de komende Grand Prix van Saoedi-Arabië.

Bron: F1nws.com

Ondanks de overwinning van teamgenoot Max Verstappen in de seizoens-opener in Bahrein, heeft Perez vertrouwen in zijn capaciteiten na het behalen van zijn eerste en enige F1 pole position in de Grand Prix van Saoedi-Arabië vorig jaar. Een crash waarbij Nicholas Latifi betrokken was, zorgde er echter voor dat Perez als vierde eindigde. Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het evenement sprak Perez zijn wens uit om het record recht te zetten en de race te winnen.

Perez verwacht een nauwere strijd in Jeddah, ondanks de dominante prestatie van Red Bull in Bahrein. Velen in de paddock voorspelden dat Red Bull dit jaar elke resterende race zou winnen, maar Perez verwierp dit idee. Hij merkte op dat de unieke kenmerken van het circuit van Bahrein hebben bijgedragen aan het verschil tussen Red Bull en hun rivalen. Perez gelooft dat de Ferrari's sterk zullen zijn in Saoedi-Arabië en dat Aston Martin en Mercedes dichter bij Red Bull zullen staan vanwege de verschillende vereisten van het circuit.

Met nog maar het tweede raceweekend in aantocht, blijft Perez optimistisch over zijn kansen op een overwinning. Hij is vastbesloten om pole position te pakken en dat om te zetten in een overwinning, ondanks de uitdagingen die voor hem liggen. De komende Grand Prix van Saoedi-Arabië belooft een spannende race te worden, met felle concurrentie tussen de teams.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;