Menu
© Ferrari
Nieuws

Upgrade voor Ferrari tijdens Grand Prix van Saudi-Arabië

9 reacties | 1234x gelezen
16-03-2023 11:12

ewald | Ferrari zal tijdens de Grand Prix van Saudi-Arabië de eerste upgrades van de SF-23 introduceren, omdat het team het gat naar Red Bull wil dichten.

Bron: F1nws.com

De SF-23 vertoonde tijdens de kwalificatie een hoge snelheid op het rechte stuk in Bahrein, de auto was op de rechte stukken sneller was dan de RB19. Carlos Sainz was echter de enige coureur die de race voor het team voltooide, met een hoge bandendegradatie konden ze de leider niet aanvallen. Nu het Jeddah Corniche Circuit de nadruk legt op snelheid op de rechte stukken, verwacht teambaas Frederic Vasseur dat het veel meer bij hun auto past.

Ondanks dat Charles Leclerc een gridstraf kreeg, heeft Vasseur nog steeds vertrouwen in het autoconcept en gelooft hij dat er "mega ruimte" is voor verbeteringen. Hij voegde eraan toe dat het team moet begrijpen hoe de auto op meer dan één circuit presteert voordat ze conclusies kunnen trekken over hun auto-ontwerp.

Vasseur hoopt dat Ferrari in de top zal gaan rijden door de updates in Jeddah. Hij zei dat Bahrein niet altijd representatief is en dat ze de auto zelf beter moeten begrijpen om het beste eruit te kunnen halen. Het belangrijkste voor Ferrari is om gefocust te blijven op de huidige situatie.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;