Menu
© Pirelli
Nieuws

Alonso: Gedwongen offers geen probleem voor het voorrecht om terug te keren naar F1

10 reacties | 1260x gelezen
15-03-2023 07:46

ewald | Fernando Alonso heeft zich openlijk uitgelaten over de offers die hij in zijn persoonlijke leven heeft gebracht voordat hij terugkeerde naar de Formule1.

Bron: F1nws.com

De tweevoudig kampioen verliet het Grand Prix-racen gefrustreerd door de niet-competitieve McLaren-wagens aan het einde van het seizoen 2018. Na deelname aan evenementen zoals de Dakar Rally en de Indianapolis 500 tijdens zijn afwezigheid, keerde Alonso echter terug naar Alpine voor het seizoen 2021. Hij is nu coureur bij Aston Martin en rijdt met een competitieve auto . Hij is de oudste coureur op de grid.

Alonso heeft gesproken over zijn toewijding aan de F1, wat hij omschrijft als zijn "passie". "Er zijn geen geheimen", zei hij. “Je wijdt je leven aan je passie en je kent je lichaam ook beter, waardoor je beter traint, beter eet en zo je carrière langer maakt.”. Alonso zich "geen zorgen" over zijn leeftijd en is vastbesloten om te blijven rijden tot zolang het kan.

Alonso heeft momenteel het record in handen voor de meeste Grand Prix-starts. Dezze staat nu op 356 en zal naar verwachting de 400 halen in de 22e race van het seizoen 2024, er vanuit gaande dat hij dan elke race zal starten. "Tot nu toe zie ik alleen voordelen omdat ik de auto ken, ik ken de banden en een aantal van de circuits die we dit jaar zullen rijden. Alonso werd derde in de openingsrace van 2023 in Bahrein, en met een competitieve auto heeft hij weer kansen om een podiumplaats te scoren en mogelijk te winnen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;