Menu
© Mercedes
Nieuws

Hamilton oefent meer druk uit op Mercedes dan welke andere coureur dan ook, zegt Hill

9 reacties | 1243x gelezen
15-03-2023 07:32

ewald | Damon Hill is van mening dat Lewis Hamilton meer druk uitoefent op Mercedes dan wie dan ook te midden van de recente problemen van het team.

Bron: f1nws.com

De Silver Arrows kenden een moeilijke start van het Formule 1-seizoen 2021 in Bahrein, waarbij Lewis Hamilton en George Russell de race respectievelijk op P5 en P7 eindigden. Hill suggereerde dat druk een natuurlijk onderdeel van de sport is en dat het moeilijk is om kritiek te uiten.

Hamilton sprak zijn steun uit voor het team via de radio na de Grand Prix van Bahrein, maar sindsdien heeft hij gesuggereerd dat het team niet naar zijn advies heeft geluisterd bij het ontwerpen van de W14. Hill denkt dat dit de belangrijkste bron van druk zal zijn voor Mercedes als het gaat om het aanpakken van hun problemen. Hij merkte op dat Lewis de kwestie aan de orde heeft gesteld en het team onder druk heeft gezet. Hill is van mening dat Hamilton meer druk uitoefent op Mercedes dan wie dan ook.

Hill denkt hij dat het probleem uiteindelijk bij het ontwerp van de auto ligt. Hij zei dat het raar zou zijn om te zeggen dat ze het niet kunnen repareren, maar het onderliggende probleem was dit fundamentele auto-ontwerp. Hill denkt dat er iets fundamenteel mis is met het zero-sides-concept van Mercedes, en hij wees erop dat hun sidepods er totaal anders uitzien dan die van alle anderen teams met uitzondering die van team Williams. Andere auto's zijn met hun sidepods een heel andere kant opgegaan, wat de reden zou kunnen zijn waarom Mercedes het moeilijk heeft.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;