Menu
© Pirelli
Nieuws

Red Bull : Misschien McLaren als klant in 2026

9 reacties | 1156x gelezen
13-03-2023 10:25

ewald | Christian Horner, de Red Bull-baas, heeft bevestigd dat Zak Brown, de CEO van McLaren Racing, Red Bull heeft bezocht om de mogelijkheid te bespreken dat McLaren klant wordt van de Formule 1-motor wanneer de nieuwe regels in 2026 van kracht worden.

Bron: Formule1nieuws

McLaren praat met verschillende fabrikanten van motoren, waaronder Cadillac en een mogelijke terugkeer naar Honda, terwijl het alle opties onderzoekt. Momenteel gebruikt McLaren krachtbronnen van Mercedes, maar Horner bevestigde dat McLaren in de toekomst een "potentiële" motorklant zou kunnen zijn voor Red Bull Powertrains. Horner grapte dat hij dacht dat Brown zou komen lunchen toen hij Red Bull bezocht.

Andrea Stella, teambaas van McLaren, zei dat hun huidige samenwerking met Mercedes High Performance Powertrains (HPP) "solide" was, maar dat ze alle opties moeten overwegen met zes geregistreerde leveranciers voor 2026. Stella legde uit dat het normaal is om vooruit te kijken en te begrijpen welke opties er zijn. De relatie tussen McLaren en Red Bull is onlangs gespannen nadat Brown Red Bull ervan beschuldigde vals te spelen toen het kostenplafond van 2021 overschreed. Horner reageerde op de beschuldigingen door de positie van zijn team te verdedigen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;