Menu
© Pirelli
Nieuws

Alonso geeft een waarschuwing aan concurrenten

0 reacties | 1192x gelezen
13-03-2023 10:15

ewald | Fernando Alonso heeft de rivalen van Aston Martin in de Formule 1 gewaarschuwd dat het team zijn top nog lang niet heeft bereikt.

Bron: RacingNews365

De AMR23 is "95% nieuw" nadat het team hun concept tijdens de winter opnieuw had ontworpen, vergelijkbaar met Red Bull, waardoor ze gedwongen werden tot een aanzienlijke verandering ten opzichte van de AMR22. De auto zag er tijdens de tests en trainingen in Sakhir snel uit, waarbij Alonso een podiumplaats behaalde in zijn eerste race voor het team uit Silverstone. De tweevoudig wereldkampioen is van mening dat het feit dat de Aston een nieuwe weg is ingeslagen, veel belooft voor het team.

Alonso vertelde media dat de nieuwe Aston Martin slechts het begin is van een compleet project. Hij voegde eraan toe dat dit niet de laatste auto is, maar de startauto van het concept dat ze in de winter hebben veranderd. Hoewel sommige van de topteams dezelfde filosofie hebben behouden als vorig jaar, hebben Red Bull en Ferrari grotendeels dezelfde vormen behouden, en hebben ze gewoon dingen verfijnd en de goede basislijn die ze hadden, geperfectioneerd.

Voor Aston Martin was het veel moeilijker omdat ze 95% van de auto moesten vervangen. Alonso vertrouwt zijn team en gelooft dat ze met nog veel meer nieuwe dingen komen.

De opmerkingen van Alonso suggereren dat Aston Martin veel potentieel heeft om gedurende het seizoen te verbeteren. Met zo'n ingrijpende verandering aan hun auto is het begrijpelijk dat ze nog niet op hun best zijn. Als ze zich echter kunnen blijven ontwikkelen en verbeteren, kunnen ze een serieuze kanshebber worden in het kampioenschap. Het valt nog te bezien hoeveel vooruitgang ze kunnen boeken, maar Alonso's vertrouwen in zijn team suggereert dat ze op de goede weg zijn.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;