Menu
© Red Bull
Nieuws

Straf voor overschrijding kostenplafond pakte gunstig uit voor Red Bull

9 reacties | 2157x gelezen
12-03-2023 08:18

ewald | Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, heeft verklaard dat het kostenplafond die aan het team is opgelegd, hen heeft geholpen om "aan motivatie te winnen" en zich meer op efficiëntie te concentreren.

Bron: Formule1nieuws

Het team kreeg een boete van $ 7 miljoen en moest 10% van hun toelage voor aerodynamische ontwikkeling verbeuren wegens het overtreden van financiële voorschriften in 2021. Het team heeft bijna 25% van de boete uitgezeten, waarbij de boete is betaald en enkele maanden van de ontwikkelingsstraf zijn voltooid. Horner is van mening dat de straf de geest van het team heeft gefocust en de efficiëntie heeft gestimuleerd.

Red Bull Racing behaalde een 1-2 finish tijdens de Grand Prix van Bahrein, en Horner gaf toe dat het "van vitaal belang" was voor het team om een goede start te hebben in het licht van de penalty. Hij merkte ook een positief aspect van de situatie op en zei: "Wat we verloren in windtunneltijd, hebben we gewonnen aan motivatie." Horner waarschuwde echter dat er waarschijnlijk veranderingen zullen plaatsvinden naarmate het seizoen vordert, en dat het niet vanzelfsprekend is om elke race in 2023 te winnen.

De waarschuwing van Horner komt nadat veel rivalen van Red Bull aanhoudend succes voor het team hadden voorspeld na de dominante rit van Max Verstappen naar de overwinning in Bahrein. George Russell suggereerde zelfs dat Red Bull elke race in 2023 zou kunnen winnen. Desondanks gelooft Horner dat de auto's nog relatief onvolwassen zijn, en naarmate teams zich ontwikkelen en upgrades komen, zullen dingen snel veranderen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;