Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes erkent gebrekkig ontwerp voor 2023-wagen

9 reacties | 1203x gelezen
11-03-2023 14:43

ewald | Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, heeft toegegeven dat het team de verkeerde ontwerpbeslissingen heeft genomen met hun W14-auto en beloofde hun focus te veranderen.

Bron: F1nws.com

Het team worstelde in de seizoens-openings Grand Prix van Bahrein en kwalificeerde zich op de zesde en zevende plaats. Ondanks het feit dat ze aanzienlijke prestatieverbeteringen boekten tussen de training op vrijdag en de kwalificatie op zaterdag, lagen ze nog steeds enkele tienden achter op het tempo van Red Bull's Max Verstappen. Na de kwalificatiesessie gaf Wolff toe dat hij er geen vertrouwen in heeft dat de auto competitief zal worden.

Wolff verklaarde dat Mercedes verschillende opties zou onderzoeken om de juiste ontwikkelingsstrategie te bepalen, inclusief een stap weg van hun 'zero sidepod'-benadering. Hij erkende dat het team alle ingrediënten had om succesvol te zijn, met mensen en infrastructuur die acht opeenvolgende kampioenschappen op rij hadden gewonnen. Ze hadden het vorig jaar echter bij het verkeerde eind en dachten dat ze het konden oplossen door vast te houden aan hetzelfde concept van de auto, wat niet lukte. Daarom moesten ze hun focus verleggen naar wat volgens hen de juiste richting zou kunnen zijn.

Mercedes zal nu naar een oplossing moeten gaan zoeken. Wolff zei dat ze GPS-gegevens hadden gezien waar ze onvoldoende presteerden en waar ze goed waren. Ze moeten nu uitzoeken waar het aan ontbrak, of het nu gaat om het plakken van bredere sidepods op de auto of andere subtiele dingen die voor prestaties zorgen. Wolff benadrukte dat het niet alleen gaat om het winnen van races dit seizoen, maar ook om naar de middellange en lange termijn te kijken en de juiste beslissingen te nemen voor de richting van de ontwikkeling


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;