Menu
© Mercedes
Nieuws

Marko geeft een hard oordeel over de kansen van Mercedes om de titel te winnen

9 reacties | 1092x gelezen
11-03-2023 14:18

ewald | Helmut Marko, Red Bull-adviseur, heeft verklaard dat hij gelooft dat het 2023 F1 Wereldkampioenschap al "buiten bereik" is voor Mercedes.

Bron: F1nws.com

Dit komt nadat de Silver Arrows een moeilijke start van het seizoen hadden tijdens de Grand Prix van Bahrein, waarbij Lewis Hamilton suggereerde dat het team momenteel alleen de "vierde beste auto" op de grid heeft. Hoewel het nog vroeg in het jaar is, verwacht Marko niet dat Mercedes snel genoeg zal herstellen om een kampioenschapsuitdaging aan te gaan.

Marko denkt dat het adopteren van een ander autoconcept tijdens het seizoen "een moeilijke onderneming" zou zijn voor Mercedes, gezien het budgetplafond, ondanks dat Toto Wolff zijn zorgen over de mogelijke gevolgen van de financiële beperkingen voor hun ontwikkeling wegwees. "Je kunt niet twee of drie auto's ontwerpen", zei Marko. “Als er nu een compleet nieuwe auto komt, wordt het lastig vanuit de financiële limieten. En de nieuwe auto zal vanaf het begin niet competitief zijn, je moet hem verder ontwikkelen. “

Na de dominante 1-2 overwinning van Red Bull in Bahrein, hebben sommigen beweerd dat het team elke race in het seizoen 2023 zou kunnen winnen. Marko heeft echter het idee gebagatelliseerd dat het team het kampioenschap al heeft afgerond. "Al die euforische stemmen die ons wereldkampioen maken zijn volkomen overdreven", merkte hij op. “De race was daar goed voor ons. Maar dat betekent niet dat de rest van de races hetzelfde zullen zijn.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;