Menu
© AlphaTauri
Nieuws

Waarom is auto van AlphaTauri niet langer een replica van Red Bull auto?

9 reacties | 1405x gelezen
10-03-2023 11:08

ewald | AlphaTauri-baas Franz Tost heeft uitgelegd waarom het team niet meer van zusterteam Red Bull kan gebruiken in hun eigen auto-ontwerp. De twee teams waren het afgelopen seizoen qua successen erg verschillend, waarbij Red Bull zowel het rijders- als het constructeurskampioenschap won, zakte AlphaTauri naar P9 in het kampioenschap.

Bron: RacingNews365

Tost werd gevraagd of het zinvol zou zijn voor het team om een meer coöperatieve relatie met Red Bull te hebben, vooral gezien het feit dat Aston Martin in 2022 meer leek op die van de kampioen dan die van AlphaTauri. Tost legde uit dat ze alles doen wat in de reglementen is toegestaan, inclusief het krijgen van een versnellingsbak, achtervering, onderdelen van de voorvering en hydrauliek van Red Bull.

Hoewel AlphaTauri dezelfde windtunnel gebruikt als Red Bull, geeft Tost toe dat ze die apart moeten gebruiken. Ze mogen niets delen en toen ze in 2006 aan hun project begonnen, kregen ze alles van Red Bull, maar dit werd vervolgens door de reglementen verboden. Tost zei dat ze de windtunnel op zaterdag, zondag en maandag gebruiken, terwijl Red Bull deze op woensdag, donderdag en vrijdag gebruikt.

Tost gaf commentaar op waarom rivaliserende teams nu meer op de auto van Red Bull kunnen lijken dan AlphaTauri. Hij zei dat Aston Martin op Red Bull lijkt omdat ze de helft van de aerodynamische medewerkers van Red Bull hebben overgenomen. Helaas kan AlphaTauri geen leidende mensen van Red Bull Technology weghalen en naar hun team brengen. Dat is heeft te maken dat die mensen gewoonweg te duur voor ze zijn.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;