Menu
© Mercedes
Nieuws

Wolff negeert zorgen over kostenplafond. Twee auto’s naast elkaar ontwikkelen is niet nodig.

9 reacties | 1133x gelezen
10-03-2023 10:06

ewald | Toto Wolff, teambaas van Mercedes, heeft verklaard dat het team zich niet zal laten beperken door de kostenplafondregels bij het herontwerpen van hun Formule 1-autoconcept in 2023.

Bron: Formule1nieuws

Ondanks een teleurstellende start van het seizoen met een vijfde en zevende plaats, is Mercedes vastbesloten om het gat met Red Bull te dichten. Wolff gaf toe dat het team de verkeerde ontwerprichting voor de W14 had gekozen en beloofde een volledig herontwerp om terug te keren in de top.

Op de vraag of zo'n drastische stap mogelijk zou zijn met de huidige kostenplafondregels, zei Wolff dat hij niet geloofde dat het budgetplafond de ontwikkelingsmogelijkheden van het team zou beperken. Hij verklaarde dat het team zou moeten beslissen welke richting ze op zouden gaan en al hun middelen ervoor zouden moeten inzetten. Wolff bevestigde ook dat Mercedes niet twee auto's naast elkaar zou ontwikkelen, maar zich in plaats daarvan zou concentreren op de ontwikkeling van één auto. Het team beslist de komende dagen en weken welke auto dat wordt.

Ondanks de uitdagingen die voor ons liggen, blijft Wolff er zeker van dat Mercedes Red Bull kan inhalen. Hij erkende dat het buitengewoon moeilijk zou zijn om het gat te dichten, maar verklaarde dat het team geen andere keuze had dan het te proberen. De opmerkingen van Wolff suggereren dat Mercedes bereid is zwaar te investeren in hun herontwerpinspanningen om hun concurrentievoordeel in de Formule 1 te herwinnen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;