Menu
© Mercedes
Nieuws

Hamilton negeert regelwijziging FIA

14 reacties | 1610x gelezen
16-02-2023 11:26

ewald | De FIA kwam eerder dit jaar met een opvallende regelwijziging wat voor de nodige ophef zorgde.

Bron: Motorsport

Ze paste de regels zo aan dat coureurs geen statement meer mogen maken voorafgaand aan een Grand Prix. Lewis Hamilton heeft al aangegeven dat hij zich niets aan gaat trekken van deze regel.

Het was de afgelopen jaren vooral Lewis Hamilton die zich het meeste uitsprak voor de Grand Prix. Hij deed dit vooral om aandacht te vragen voor zijn strijd tegen racisme in de wereld. Door de aanpassing van de regels mogen coureurs en teams nu zonder toestemming van de FIA, geen maatschappelijke, persoonlijke of politieke statements meer maken voor een Grand Prix.

Hamilton is fel tegen deze regel en dat liet hij weten ook na de launch van zijn nieuwe auto. "Het verbaast mij niet, maar niets houdt mij tegen om mij uit te spreken over de dingen waar ik mij mee bezighoud. Ik vind dat de sport nog altijd de verantwoordelijkheid heeft om zich uit te spreken over kwesties of om bewustzijn te creëren over bepaalde onderwerpen. Dat moet zeker omdat we naar veel plekken afreizen. Voor mij verandert er dus niets."

Wat er precies gaat gebeuren als een coureur de regels doelbewust overtreedt is nog niet bekend. Maar Hamilton is hier duidelijk over. "Het zou dom zijn om te zeggen dat ik extra strafpunten wil krijgen als ik mij over bepaalde zaken uitspreek. Zoals ik eerder al zei, ik blijf gewoon over dat soort dingen praten."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;