Menu
© Mercedes
Nieuws

Hamilton negeert regelwijziging FIA

5 reacties | 1205x gelezen
16-02-2023 11:26

ewald | De FIA kwam eerder dit jaar met een opvallende regelwijziging wat voor de nodige ophef zorgde.

Bron: Motorsport

Ze paste de regels zo aan dat coureurs geen statement meer mogen maken voorafgaand aan een Grand Prix. Lewis Hamilton heeft al aangegeven dat hij zich niets aan gaat trekken van deze regel.

Het was de afgelopen jaren vooral Lewis Hamilton die zich het meeste uitsprak voor de Grand Prix. Hij deed dit vooral om aandacht te vragen voor zijn strijd tegen racisme in de wereld. Door de aanpassing van de regels mogen coureurs en teams nu zonder toestemming van de FIA, geen maatschappelijke, persoonlijke of politieke statements meer maken voor een Grand Prix.

Hamilton is fel tegen deze regel en dat liet hij weten ook na de launch van zijn nieuwe auto. "Het verbaast mij niet, maar niets houdt mij tegen om mij uit te spreken over de dingen waar ik mij mee bezighoud. Ik vind dat de sport nog altijd de verantwoordelijkheid heeft om zich uit te spreken over kwesties of om bewustzijn te creëren over bepaalde onderwerpen. Dat moet zeker omdat we naar veel plekken afreizen. Voor mij verandert er dus niets."

Wat er precies gaat gebeuren als een coureur de regels doelbewust overtreedt is nog niet bekend. Maar Hamilton is hier duidelijk over. "Het zou dom zijn om te zeggen dat ik extra strafpunten wil krijgen als ik mij over bepaalde zaken uitspreek. Zoals ik eerder al zei, ik blijf gewoon over dat soort dingen praten."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Jan1947
Silver Member

Hij heeft helemaal gelijk. Het is van de gekke dat de organisatie bepaalt was de coureurs wel of niet mogen zeggen. Ze zouden er trots op moeten zijn dat de F1 elite bestaat uit persoonlijkheden die voor hun mening uit willen komen in plaats van dat je zit te luisteren naar in mediatrainingen voorgeprogrammeerde robots.
Ik vind het autoritair en dictatoriaal dat dit nu gebeurt. Heeft men wel eens aan de toeschouwers gevraagd hoe ze hier over denken? Wat de toeschouwers graag willen horen? Ik weet zeker dat de toeschouwers zo'n beperking over wat er wel of niet gezegd mag worden niet kunnen waarderen. Bovendien, vrijheid van meningsuiting is een fundamenteel recht van ieder mens, Dus ook van F1 coureurs.

1 16-02-2023 19:44:35
RCH
Member

Je hebt helemaal gelijk. Laat ze alsjeblieft niet van die voorgeprogrammeerde poppen zoals bijvoorbeeld profvoetballers worden.

16-02-2023 22:39:55
Geeke
Gold Member

Daarbij komen de coureurs ook niet met foute uitspraken maar streven allen naar een goed doel dat hun aan hun hart gaat. Dit tegenhoudend ben je dus indirect zelf als organisatie fout.

0 17-02-2023 10:46:40
arts3
Silver Member

Mercedes bolides waren in teken van black lives matter zwart gespoten.In het komende raceseizoen zijn ze weer volledig zwart.Zou Hamilton daaf weer achter zitten?Als dat zo is,krijgt ie dus nog met de FIA re maken.

1 17-02-2023 11:13:21
Michel_57
Senior Member

neen, het is een gewichtsfactor. Op een F1 car zit ongeveer 6 kilo verf. Dat zwart is gewoon carbon. 10 kilo minder is ongeveer 3 tienden per ronde.

19-02-2023 15:19:36
;