Menu
© Alfa Romeo
Nieuws

Niels Wittich ook in 2023 F1-racedirecteur

9 reacties | 1422x gelezen
24-01-2023 13:02

bvonk | Ook in 2023 is Niels Wittich racedirecteur in de Formule 1, dat heeft de FIA bevestigd. Wittich gaat daarnaast helpen om de volgende generatie officials op te leiden.

Bron: autosport.com

Na het ontslag van Michael Masi werden Niels Wittich en Edoardo Freitas aangewezen om de F1-wedstrijden in 2022 te begeleiden. In het begin deelden beide heren de job, maar in het tweede deel van het seizoen deed Niels Wittich het alleen. De FIA heeft besloten dat dit voor 2023 zo blijft maar wil voorkomen dat er geen geschikte opvolgers zijn. Ook moet voorkomen worden dat er te veel verantwoordelijkheden bij één individu komt te liggen. De autosportfederatie heeft daarom een programma opgezet om de stewards en racedirecteuren van de toekomst op te leiden.

Het ontwikkelingsprogramma wordt volgende maand gelanceerd wanneer de FIA voor het eerst een High Performance Programme houdt voor officials. Er zijn acht stewards en zestien racedirecteuren ingeschreven voor dit programma.

FIA-president Mohammed Ben Sulayem melde het volgende. “Ik ben blij met de route die we opgezet hebben voor racedirecteuren en stewards. In februari is er een training op het FIA-hoofdkwartier, de veranderingen van de evolutie zullen daarna duidelijk worden.”

De FIA heeft nog niet bevestigd welke personen Wittich onder zijn hoede zal nemen tijdens de F1-weekenden van 2023, maar waarschijnlijk maken F3-wedstrijdleider Claro Ziegahn, F2-wedstrijdleider Rui Marques en senior-stewards zoals Silvia Bellot deel uit van de groep.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;