Menu
© Pirelli
Nieuws

F1-rookie de Vries krijgt kort geding met vastgoedmagnaat over lening van € 250.000

10 reacties | 1695x gelezen
19-01-2023 23:42

bvonk | AlphaTauri Formule 1-coureur Nyck de Vries wordt geconfronteerd met een rechtszaak van een Nederlandse vastgoedmagnaat over een lening van € 250.000 die hij gebruikte om zijn juniorcarrière te ondersteunen.

Bron: autosport.com

De Vries zal dit jaar fulltime in de F1 racen met AlphaTauri nadat hij was getekend als vervanger van Pierre Gasly. De Vries kwam in beeld voor de F1 stoel nadat hij indruk had gemaakt op een late oproep om de zieke Alex Albon op Monza te vervangen. De Nederlander eindigde daar vorig jaar als negende voor Williams.

Maar de Vries wordt nu via de Nederlandse rechtbank aangeklaagd door Jeroen Schothorst, die beweert dat de AlphaTauri-coureur informatie heeft achtergehouden en afspraken met betrekking tot een leningsovereenkomst in 2018 heeft geschonden.

Volgens de Nederlandse krant FD heeft De Vries een lening van € 250.000 afgesloten bij de investeringsmaatschappij van Jeroen Schothorst, om in 2018 een F2-zetel bij Prema veilig te stellen.

Deze overeenkomst zou 3% rente per jaar in rekening brengen, evenals een verlaging van toekomstige inkomsten uit F1-activiteiten. Het verklaarde ook dat de lening zou worden kwijtgescholden als De Vries in 2022 geen F1-coureur was. De Vries betaalde € 190.000 aan rente aan Schothorst, maar omdat hij geen F1-deal had voor 2022, ging hij ervan uit dat de lening volgens de overeenkomst zou worden afgeschreven.

Maar Schothorst beweerde afgelopen dinsdag voor de rechtbank dat De Vries de vereiste informatie over zijn verdiensten en contracten tijdens de looptijd van de lening niet had verstrekt en vraagt nu om die details, inclusief die met betrekking tot zijn AlphaTauri F1-deal.

Begin februari doet de rechtbank in Amsterdam uitspraak in het kort geding.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;