Menu
© Andretti Global
Nieuws

Andretti en General Motors willen samen Formule 1 betreden

11 reacties | 1569x gelezen
06-01-2023 08:00

V.malafronte | Andretti Global en General Motors kondigen aan samen deel te willen nemen aan de Formule 1. Dat willen zij doen onder de naam Cadillac.

Bron: Andretti

Het is geen geheim dat Andretti werk maakt van een Formule 1 entree. Eerder probeerde het Amerikaanse team al om Sauber over te nemen, wat niet lukt. Daarom willen zij nu een eigen team opzetten. Het levert gemengde reacties op in de Formule 1. De FOM liet eerder al weten niet op een extra team te zitten wachten, en de teams willen het prijzengeld liever niet verdelen onder meer namen dan de huidige tien. Deze week maakte FIA president Mohammed Ben Sulayem echter juist bekend dat de FIA een onderzoek doet naar nieuwe teams.

Andretti geeft nu dus aan serieus werk te maken van een entree. Eerder kondigde het al aan een nieuwe fabriek uit de grond te stampen in Fishers in Indiana. Daarnaast komt er een kleine basis in Europa. Door General Motors te strikken heeft Andretti nu een grote naam achter zich staan. Het merk Cadillac timmert de laatste jaren voornamelijk in het lange-afstands racen aan de weg, met deelname in het IMSA en het WEC vanaf volgend jaar. Bij het nieuwe team zullen Andretti en General Motors de technische ondersteuning doen, terwijl een klantenmotor wordt ingekocht. Het is nog niet bekend van wie en of het team in de toekomst een eigen motor gaat ontwikkelen. Ook is nog niet duidelijk vanaf welk jaar Andretti en de Formule 1 betreedt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;